Реклама / Ads
17| 7261 |12.03.2024 АКТУАЛНО

Представителят на русия* в ООН се изгаври с изнасилените от Хамас израелски граждани

.
василий небензя
Руският представител в ООН каза, че докладът за сексуалните престъпления на Хамас трябва да бъде „проверен за достоверност“. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на доклада за сексуалните престъпления на Хамас, представителят на руската федерация в тази организация василий небензя заяви, че представеният доклад трябва да бъде проверен за достоверност, защото можело да фактите да са манипулирани. Това съобщават израелски издания, между които и популярното Kursor. В Израел думите на руския представител се възприемат като "гавра с жертвите" и предизвикаха остри реакции.
 

Според руския дипломат „имаме нужда от проверена информация за събитията, описани в доклада“. Той аргументира това с думите, че предполагаемото страдание на хора, подложени на сексуални престъпления, е „превърнато в политически инструмент“. Руският представител в ООН посочи, че москва осъжда по принцип престъпленията, извършени от терористичната групировка Хамас на 7 октомври. В същото време той посочи, че русия не одобрява израелската военна операция в ивицата Газа, поради факта, че тя „наказва населението на анклава“ за престъпленията на някакви други хора.

 

руските власти открито игнорират правото на Израел на самоотбрана и го призовават да спре военната кампания в ивицата Газа, започнала в отговор на масовото нахлуване на Хамас в страната на 7 октомври, при което загинаха около 1200 души.

 

москва многократно е приемала делегации на Хамас и е изразявала подкрепа за терористите, допълва изданието. По-рано Kursor писа, че външният министър на Израел Кац разкритикува вече генералния секретар на ООН за липсата на категоричен отговор на доклада за сексуалните престъпления на Хамас, както и по отношение на руската неадекватна позиция.

 

В същото време русия настоява ООН да осъди украинските атаки с дронове на обекти на територията на рф. Масово представителите на страните, членуващи в световната организация нарекоха подобно искане „нахално и несъстоятелно“ и го отхвърлиха.

--------------------------------

* - до пълната победа на Украйна редакторите на Kursor ще посочват всички собствени имена и институции на руската федерация и нейните представители с малка буква.

Смърт на окупаторите! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9128 |11.03.2024 Тетяна Станева: Физически тежко е да гледаш “20 дни в Мариупол”. "Оскар"-ът е награда за смелост . 31| 9556 |10.03.2024 Кралят е осветен от свитата си: ЦРУ следи Путин чрез програмата „Локомотив“ . 22| 3184 |09.03.2024 Кирил Петков: Отиваме към преговорите с темата за промени в службите, 30 години тези хора определят дневния ред . 18| 12300 |08.03.2024 Петко Петков: Мейлите за "Турски поток" споменават директно Теменужка Петкова, Борисов, близки до Радев бизнесмени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads