Реклама / Ads
7| 9439 |25.03.2008 АКТУАЛНО

Проявяват се глобални аномалии от човешката глупост

.
8 потресаващи снимки, публикувани в сайта на големия Наблюдател „The Observer” показват покъртителни картини на глобалните изменения в природата в резултат от човешкото безразсъдство.
 

Сайтът https://observer.guardian.co.uk/ на големият Наблюдател „The Observer” в специално издание за  глобалното затопляне показва снимки на 8 съществуващи вече катаклизми, причинени от безобразната човешката дейност. Фрапиращите гледки не са част от някакъв фантастичен филм, а самата действителност, случваща се сега - в реално време. Последствията от човешкото самоунищожение, лакомия, алчност, манията за власт и безпаметно трупане на богатство, видимо показват своите резултати – хиляди декари опожарени и засушени площи, които за отрицателно време стават пустини; огромни територии всекидневно се превръщат в сметища от милионите тонове отпадъци и отрови, изхвърлени от претъпканите и пренаселените градове и села по света; замърсени и отровени води, които причиняват смъртта на множество популации на различни и най-вече изчезващи видове; разтопени ледници, вдигащи нивото на световния океан, с което се ограничават възможностите за съществуване на повече места по света, както за хората, така и за останалия растителен и животински свят...Всичко това вече не са предположения и предсказания на учените, а реални факти, но по-добре вижте кадрите, които говорят сами за себе си...

1.jpg

Опожарени са огромни тропически гори в Рондония, Бразилия - големи колкото Англия и Уелс взети заедно, за да се превърнат в площи за селско стопанство. В резултат на това са се увеличили с17 % вредните газови емисии в атмосферата, а огромни стада от едър рогат добитък измират от глад на сред задимените, тлеещи полета.
2.jpg

В следствие на глобалното затопляне и цялостното повишаване на температурите  огромни ледници се разтапят и повишават значително нивото на световния океан.

3.jpg 

Всеки ден един от най-бързо развиващите се в света градове Лагос, Нигерия, изхвърля около 2, 400 тона боклуци и множество отпадъци. Населението се е увеличило 3 пъти за последните 15 години, инфраструктурата на града издъхва, а 1000 жилища и домове са построени точно на самото сметището. Хората са принудени, за да оцелеят, да събират част от отпадъците и да ги продават.

4.jpg 

Умират множество животни в пустините, пак заради изменения и глобални промени в климата на Земята. В случаят е заснето мъртво кенгуру по време на една от най-големите суши през 2006- 2007 година в Северна Австралия. 

5.jpg 

Три милиона коли, фабрики за въглища, стоманени заводи и небостъргачи причиняват невероятно плътния смог над Китай.

6.jpg 

Горещото време и изхвърляните тонове отпадъци и отрови от индустриални предприятия са причината за намерената 50 000 kg мъртва риба в езеро в централните части на Китай през юли миналата година. Сушата, нарастващото население на Земята и огромния бум в индустрията довеждат до критичен недостиг на чиста и незамърсена вода.

8.jpg

Аес Дракс (AES Drax), които произвежда 7 % от Британското електричество, изхвърлят 22,8 милиона тона годишно въглероден диоксид (CO2) повече от всичките 100 индустриални нации взети заедно.

7.jpg 

Йочка Димитрова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 8919 |25.03.2008 "Винпром Пещера" АД възмутени от кампанията срещу тях . 2| 7479 |24.03.2008 You Tube раздаде Оскарите си за най-яките клипове в света . 2| 6692 |24.03.2008 В Ню Йорк приключи сватбеното тържество на Сесилия . 14| 7014 |21.03.2008 Боклуци, строителство и бездомни кучета тровят Студентски град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads