Реклама / Ads
3| 5856 |12.11.2014 АКТУАЛНО

Прокуратурата пое изчезването на тефтерчето на Филип Златанов

.
Софийският градски прокурор Христо Динев Източник: Булфото
Софийска градска прокуратура се самосезира по отношение изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. В момента се извършва проверка около осветляването на случая.
 
Това съобщи софийският градски прокурор Христо Динев на брифинг на Прокуратура и СДВР в Съдебната палата.

"Този въпрос придоби голям интерес. На 5.11.2014 г. вещото лице е подал сигнал в 6-то РУП. Материалите от районното са докладвани на 11.11.2014г в Прокуратурата. Уверявам ви, че ще бъде извършена пълна проверка за фактите и обстоятелства за изчезването на документите, както и как и кога е подаден сигнала и как се е работило по случая", обясни прокурорът, предаде "Фокус".

„Уверявам ви, че след извършването на проверката, ще имаме информация. Самото разследване от днес ще бъде разпоредено да се извършва от прокуратурата. Въпросът е актуален, но от вчера до днес много неща бяха казани по този проблем", коментира Динев. Не е редно да коментира случай, срещу който е повдигнато досъдебно производство", продължи прокурорът.

Шефът на СДВР Младен Маринов обяви, че Стефан Бенчев е съобщил в полицията, че му е изчезнала черна чанта, в която имало лични вещи и флашки. Той обаче не е уточнил, че сред изчезналите вещи е имал важни веществени доказателства като тефтерчето, стана ясно от брифинга.

Градският прокурор на София Христо Динев разпореди проверка за изчезването на тефтерчето на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси. Основното доказателство по делото срещу Златанов е било откраднато от колата на експерта в "Овча купел".

Магистрати, запознати с хода на процеса срещу Златанов твърдят, че присъдата му е дадена на базата на копията, които са приложени по делато. Те били заверени и нямало пречка съдебната сага да продължи и без оригиналите на скандалните тефтерчета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 15394 |28.10.2014 И. Добромирова: Има сигнал за Пеевски в прокуратурата, тя мълчи . 10| 8334 |29.07.2014 Сигнали до прокуратурата и БНБ за разкриване на банкова тайна внесоха директори на КТБ . 38| 10231 |21.07.2014 Клиенти на КТБ: Ще съдим прокуратурата, МВР и БНБ . 6| 7111 |16.02.2014 Учени предричат изчезването на снега през следващите десетилетия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads