Реклама / Ads
0| 14378 |05.04.2022 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Гешев бърза да уреди своя човек Ясен Тодоров за шеф на Следствието

.
Ясен Тодоров
Ясен Тодоров - отявлен защитник на Иван Гешев, ще е най-вероятната кандидатура за шеф на Националната следствена служба. Според източници на Фрог нюз изборът му става все по-вероятен и той ще се случи под вещото ”ръководство” именно на Гешев.
 

Мандатът на сегашния директор Борислав Сарафов изтича в края на тази година. Постът е ключов за съдебната система заради факта, че човекът, който го заема, е и зам.-главен прокурор.

 

Припомняме ви, че в края на 2021 г. по личното предложение на Гешев бе открита допълнителна бройка за трети зам.-шеф на НСлС, която да заеме Ясен Тодоров. За да се случи назначението, се наложи ВСС извънредно да заседава. На практика нищо не е налагало да се действа като “на пожар”. Именно по тази причина се смята, че в момента Гешев стои зад гърба на шефа на Етичната комисия на бившия ВСС. 

 

Процедура

 

Процедурата по избора на нов директор на НСлС трябва да започне при този ВСС, а изборът му да стане при следващия. Голямата въпросителна обаче е дали изобщо ще се стигне до излъчване на нов състав на Кадровия орган. Има не малка вероятност този ВСС, който се намира под влиянието на Иван Гешев, да продължи да действа, докато не се изберат новите членове. Това означава, че шансовете на Ясен Тодоров да бъде избран за наследник на Борислав Сарафов, са изключително големи.

 

Дела

 

Усилено се коментира, че в момента Ясен Тодоров е в екипа, който разследва сигнала на Кирил Петков за източването на язовирите. До този момент няма привлечени лица към наказателна отговорност от предишните управляващи. 

 

В средите на юристите се говори още, че мъжът, с когото живее дъщерята на Тодоров, ще се яви тази година на конкурсите - съответно за младши прокурори и следователи. Миналата година младият мъж, който е полицай, изпаднал от класирането заради незадоволителен резултат. Любопитното е, че хората, които сега ще оценяват “зетя”, реално ще са подчинени на “свекъра му” Ясен Тодоров.  Този факт веднага подлага на съмнение безпристрастността на конкурса. 

 

Стара слава 

 

Ясен Тодоров стана известен в предишния ВСС като човек на статуквото. След медийни публикации се разбра, че докато таткото е член на ВСС, дъщерята започва работа без конкурс в администрацията на предишния главен прокурор Сотир Цацаров. 

 

Настоящият зам.-шеф на НСлС беше вкаран в обяснителен режим през 2017 г., след като се разкри, че е ходил на среща в сградата на фирма на хазартния бос Васил Божков. Според медийни публикации той влязъл с празни ръце, а излязъл от там с чанта. Самият Тодоров каза, че бил на среща с бившия зам.-шеф на МВР и ексдепутат Явор Хайтов. Неофициално в различни медии, обаче се твърдеше, че Хайтов работи за Божков.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14969 |18.03.2022 Асен Григоров: Арестът на Борисов подейства като електрошок. Жесток тест е за Гешев . 0| 29360 |14.03.2022 Само във Фрог: Кадрови подхлъзвания на ”Продължаваме промяната” вкарват ГЕРБ в управлението на МО през задната врата . 0| 9852 |08.03.2022 Гешев да каже, български прокурори още ли се обучават в Москва . 9| 14840 |22.02.2022 Поетът Кирил Кадийски за Фрог: Стига вече!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads