Реклама / Ads
5| 39666 |14.11.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Службите в паника, шефовете треперят, подчинените се радват

.
Шефовете в службите за сигурност са изтръпнали от страх, след като ГЕРБ и кандидатът им за президент Цецка Цачева загуби изборите. За разлика от тях редовите ченгета и агенти от родното ФБР се радват на резултата, надявайки се, че е дошъл краят на управление на модела КОЙ в МВР и ДАНС . Това разкриха пред Фрог нюз източници от двете ведомства.
 

В ДАНС  играят филма „Мълчанието на агнетата”. Винаги, когато има промени и политическа нестабилност е така. Всички са застинали, никой не прави резки движения, снишили са се. Целта е да са незабележими, докато отмине бурята, признаха агенти от бул . „Черни връх”. Под сурдинка се коментира каква ще е съдбата на сочения за сив кардинал в ДАНС -зам .-председателя Недялко Недялков. Твърди се, че не председателят Димитър Георгиев, а именно той „командвал парада” заради близостта си с политико-олигархичния модел  КОЙ.

Служители твърдят пред Фрог , че той е роднина на Митко Събев, бивш дипломат и част от кръга "Монтерей".  Преди години Недялков се подвизавал из офисите на първите силови групировки, обитаващи комсомолския хотел "Орбита", недалеч от японския хотел в столицата. Там той бил ползван повече като момче за всичко, отколкото като бизнесмен с качества. Поради тази причина колеги го майтапели, че всъщност истинското му име е Недодялко  Недодялков .

 

Недялко Недялков е сивият кардинал в ДАНС

 

 

Наши източници допълват, че той се ползвал с огромната  подкрепа на  бившия зам .-шеф на ДПС   Христо Бисеров. Припомнят също така, че Недялков е оглавявал дирекция "Класифицирана информация" на агенцията в периода, когато от ДАНС  изтичали документи, секретни данни и компромати  като от пробита кофа. Въпреки това той не бил наказан, макар да било доказано, че именно  от агенцията са  изнесени разговорите между Бойко Борисов и ексшефът  на митниците Ваньо Танов, станали известни като скандала "Мишо Бирата". Тогава Цветлин  Йовчев, който бе директор на ДАНС , се обиди и подаде оставка, но Недялков дори не бе споменат, а по-късно дори издигнат. Той бе номиниран  като втори кандидат за шеф на ДАНС  през юли 2013 г., но тогава парламентът даде предпочитания за Владимир Писанчев . Вече като ръководител на огромната структура Писанчев  назначи Недялков за свой заместник.

 

Положението в МВР  не е по-различно. Болшинството се радват, че нямаме министър. На други, особено на началниците, пък  им е много мъчно, казаха лаконично от полицията. Не е тайна, че никой в министерството не прие Румяна Бъчварова насериозно.  Най-възловите позиции бяха окупирани от хора, близки до сърцето на КОЙ и конкретно от Делян Пеевски . Ченгетата не могат да простят на премиера Бойко Борисов, че даде министерството на концесия на Пеевски . В началото на кабинета „Борисов 2” ченгетата приеха радушно назначаването на Веселин Вучков за министър. Надеждата им, че нещата ще тръгнат по мед и масло се изпариха светкавично, след неочакваната  му оставка. Тогава на всички им светна, че КОЙ тотално е узурпирал службите и ще ги използва изцяло в своя полза. Куп експерти бяха неоснователно изхвърлени от МВР , за да не попречат на сметките му.  Икономическите отдели пък бяха впрегнати в изпълнението на поръчки за разчистване на сметки с опонентите на мафиотския  модел. В йерархията се издигнаха  хора, без каквито и да е  професионални заслуги. Достатъчно беше да са приятели на главния секретар на МВР  Георги Костов, сочен за връзката с КОЙ. Всичко това до такава степен демотивира  хорат , че те спряха да се интересуват каква работа има да се върши. Така МВР  започна да се отчита пред обществото  само с акции  срещу кокошкари.

 

Георги Костов минава за приближен на модела КОЙ

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6035 |03.10.2016 Само във Фрог: И шефовете в МВР си имат своя „мама” . 0| 5115 |19.09.2016 Агент Тенев за изборите: Чалга формат, няма морал! . 0| 4473 |18.07.2016 Бъчварова, Митов и шефове на спецслужбите информират в НС за Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads