Реклама / Ads
0| 9888 |29.06.2015 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Наредиха на службите да си кротуват

.
Да се действа само в краен случай. По-добре да не правим нищо, отколкото да се шуми край нас. Това нареждане се дава на всяка оперативка на шефовете в МВР и ДАНС, научи Фрог нюз от разследващи.
 
Идеята на началниците била, че ако много се работи, ще последват атаки от засегнатите. Не било ясно и чии интереси ще се засегнат при сегашната обвързана политическа ситуация. За това  никой не искал да си навлича неприятности. по тази причина  предприели  тактиката с кротуването. Всеки си подпира стола и чака да види накъде ще задуха вятъра. Единственото, от което се вълнуват е кой на кое място ще се намърда. А каква работа ще се свърши, няма никакво значение, признаха от службите за сигурност.

Работната атмосфера в двете ведомства била непоносима заради страха, който се всявал. Наскоро контраразузнавачите били предупредени да не разговарят с журналисти по никакъв повод, дори и да са им роднини. Ако все пак житейските обстоятелства налагат това да се случи, агентите от родното ФБР били задължени да пишат докладна. В нея трябвало надълго и нашироко да разкажат кой какво е казал. Любопитното е, че същите ограничения важели и за представителите на прокуратурата. Били сме колеги дълго време с някои от тях. Сега се гледаме от разстояние като мишоци и се правим на непознати, обясниха те конфузната ситуация.

Най-голямото объркване дошло, когато преди месец се предприели стъпки към отстраняване на хора, близки до модела КОЙ. Извикаха някои началници, натриха им сол на главите, казаха да си натискат гъ....те и да не правят никакви рокади. В същото време, за да елиминират служителите, конкуренти на тези до КОЙ, първите започнали да ги атакуват през медиите, собственост на семейството на Делян Пеевски.

 Първият, който изгоря по тази схема е зам.-шефът на СДВР Живко Коцев. Още щом се пуснал слуха, че ще смени сегашният началник на столичната полиция Младен Маринов, близък до КОЙ, Коцев беше старателно оплют от вестниците му.
Предвижда се по аналогичен начин да се атакуват и други хора от вътрешното ведомство, които не играят по свирката на бившите управляващи и по-специално на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7788 |29.06.2015 Проф. П. Иванов за Фрог: Здравеопазването обслужва крадци, свързани с властта . 0| 9493 |25.06.2015 Коритаров пред Фрог: Русия може да покаже мускули, но това не бива да ни безпокои . 0| 6120 |24.06.2015 Фрог око: Наредиха ръководството на БНБ . 0| 20513 |23.06.2015 Само във Фрог: Вижте колко и кои са като Величко Адамов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads