Реклама / Ads
9| 6495 |02.07.2011 АКТУАЛНО

Цакат ни с топлото - вдигат тока с 10%

.
Ангел Семерджиев
Топлинната енергия поскъпна с близо 10% от 1 юли, защото не позволихме увеличението на цената й от 1 април. Това каза шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиевпв предаването "Седмицата" по Дарик.
 

По думите му, от 1 юли природният газ поскъпва с 4,7 на сто, но с натрупването от предходния период, скокът в цената става 9,39%.

"През април решихме, че увеличението на газа е под 5% и имаме право да не увеличим цените на топлинната енергия, защото това може да се поеме от топлофикациите чрез намаляване на приходите ми", обясни Семерджиев. От началото на месеца обаче се е наложил скок на цената на топлинната енергия.

Според Семерджиев през зимата в Бургас и Плевен категорично ще е по-евтино за хората да се отопляват с топлинна енергия, а не на ток.

Ангел Семерджиев обясни, че регулаторната комисия не задържа увеличението на цените на тока, а увеличението на приходите на компаниите. По думите му, това не може да бъде пречка за увеличаване на инвестициите в мрежата, тъй като електроразпределителните дружества и без това не изпълняват максималните инвестиции, които им позволява регулаторът. Според Семерджиев, ако се разреши на потребителя сам да избира доставчик на ток, това ще доведе до оскъпяване на електроенергията.

Председателят на ДКЕВР отговори и на искането за оставката му от партия "Атака". Според него за подобряването на работата на електроразпределителните дружества е направено много от началото на мандата му, а по отношение на закупения от него автомобил - Семерджиев заяви, че той е на четиригодишен лизинг и все още не е напълно негов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8977 |26.08.2008 Вдигат нов паметник на Пеньо Пенев в Димитровград . 0| 9452 |12.03.2008 Порнозвезди вдигат адреналина на българина в началото на април . 2| 8961 |22.05.2007 Англичани вдигат църква в Орешака, турци я строят, българин я иконописва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads