Реклама / Ads
18| 7473 |24.03.2010 АКТУАЛНО

Цв. Цветанов: Високопоставен магистрат бил съпричастен към Октопода

.
Цветан Цветанов
Този човек продължавал да е активна част от съдебната система, каза вътрешният министър. След "Лапачите" сега започвала акция "Пиячите". Всички сме равни пред закона, коментира министърът случая "Лечков".
 

Явно сред "лапачите" има доста заможни хора, за да си избират прозвища като "Пачката" и "Малката Пачка"
, каза по БТВ вътрешният министър Цветан Цветанов. Това са прякорите на главните действащи лица в престъпната група, разбита вчера в Петрич и София.

Следващата акция е свързана с винзавод, в който са установени около 2 тона алкохол с фалшив бандерол. Ще има арестувани и по тази операция, обеща Цветанов и се пошегува, че наименованието на тази операция може да е "Пиячите".

Много сигнали се получиха за областния директор на полицията във Велико Търново, добави той
. Заради тях започнала проверка, а отстраняването му вече доказало някои дисциплинарни нарушения. Регистриране на автомобили с пренабити номера, раздаване на номера-екстри на по-заможни клиенти и др. били част от тях. Освен това директорът използвал скъп джип, даден му от лица с лоша репутация в града.

В доклада на ЕК е отчетено желанието за промяна
. Надявам се, съдебната система, чувайки критиките към себе си, няма да насочва енергията си върху вътрешния министър, а върху своята работа и важността на реформите, които трябва да направи, каза Цветанов. Когато намеря време, ще се срещна с тях, обеща той и добави, че има какво да им каже.

В разговорите ми с редови съдии, 95% от тях ме подкрепят, каза министърът. Истината, която зная и е класифицирана информация, е много тежка, оповести той и добави, че тази информация ще намери място и в някои от делата. Хипотетично казано, в делото за Октопода можело да се разбере за свързани с него и корумпирани магистрати, съобщи Цветанов и издаде, че ставало дума за доста високопоставен човек. Високопоставен магистрат е бил съпричастен към Октопода; недопустимо е приятелството на това лице с хора, близки до Октопода, а той продължавал да е активна част от съдебната система, дословно заяви министърът.

В момента тече проверка на парите, давани за бедствия и аварии от министерството, което вече не съществува
. За миналата година 56 млн лв от парите на българския данъкоплатец са платени без да има никаква насрещна проверка, каза още той. Взимани са решения, но подписите ги е поставял друг, поясни министърът. Последствията от Тройната коалиция е една стихийна буря, оставена на държавата. Ако добавим "Цанков камък", магистралите  и още редица неща, безхаберието е повече от голямо, квалифицира той.

Имало информация за заплашван свидетел по делото "Масларова", потвъди министърът и каза, че са предприети необходимите мерки сигурността му да се гарантира и човекът да се чувства спокоен.

Всеки един е равен пред закона, коментира Цветанов случая "Лечков" от вчерашния ден. Много са българите, които бързат, добави той и каза, че не може да се хвърлят документите на полицаите, които те гонят 2 км, и да се показват неприлични жестове. Уважавам Данчо много, направил е за града си и за България, дори сме приятели, но не може така, каза той и разказа, че и съпругата му наскоро била санкционирана, но не е злоупотребила с положението му, защото това показва наличие на държавност. За да променим държавата си, трябва да променим и манталитета си, обясни Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13391 |19.03.2010 Наркотици превземат техно-партита, диджеите отричат . 74| 13839 |16.03.2010 Наши и турски военни се скараха заради турското робство в Кабул . 12| 9672 |16.03.2010 Засякоха Брат Галев с върховен съдия, оказа се партенка . 14| 5855 |15.03.2010 Здравните вноски се разминаха с 2% увеличение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads