Реклама / Ads
30| 40277 |24.09.2018 АКТУАЛНО

Ветко Арабаджиев бил изнудван да прехвърли 80% от бизнеса си на политик-олигарх

.
Ветко Арабаджиев Източник: БГНЕС
Ветко Арабаджиев бил натискан да прехвърли над 80% от бизнеса си на популярен политик олигарх. Ако го направел, рекетьорът му гарантирал „чадър“ от прокуртурата и службите. Ако не се съгласял, щял да бъде унищожен.
 

Като пример му бил даден банкера Цветан Василев. Арабаджиев отказал категорично. Седмици по-късно бил ударен. Не само той, но и децата му, което вече е „запазена марка“ на въпросния политико-мафиотски кръг. Това съобщиха за Фрог нюз два независими източника от службите и държавното обвинение.

 

Преди година и половина от пловдивския бизнесмен същият политик милионер поискал два милиона евро, за да му осигури спокойствие от страна на прокуртурата, НАП, КПКОНПИ и финансовото министерство. Говори се, че Арабаджиев платил рекета.

Много е възможно намерените около 10 милиона лева в офиси на фамилията Арабаджиеви да са били суми, събирани за раплащане с представители на различни институции. Това обаче е само версия, по която не се работи. Не се работи, за да не се разкрият участниците в схемите за шантажиране. Предполага се, че някои от тях стигат високо в политическата ерархия, службите и държавното обвинение.

 

Името на Ветко Арабаджиев е замесвано в източване на ДДС и укриване на данъци още преди години. Службите са провеждали разследвания, но разкрития не са обявявани. Каква е причината – не е ясно. Запознати обаче твърдят, че става дума за корупция от страна на политици, а контролните органи и разследващите са били техен инструмент за натиск. Бизнесмени си плащат, за да бъдат оставени на мира. През последните години определен кръг начело с политик-милионер станал доминиращ в „бизнеса“ с рекет и шантаж. Използвал компромати, тайни записи, снимки, видеа, някои от които предоставени от тайните служби.

 

Слухове свързват имената и на други бизнесмени, които са били изнудвани по този начин от същия кръг.   

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 16942 |12.09.2018 Скандал! Руските служби опаковали хотела на Ветко Арабаджиев по време на европредседателството . 12| 11897 |09.09.2018 Адв. Илиян Василев: Много магистрати познават хора като Арабаджиеви . 39| 25344 |05.09.2018 Прокурори и политици гостували на Арабаджиеви в Сен Тропе. Защо мълчи Менда? . 25| 38126 |03.09.2018 Банки, политици и сделки изплуват по случая „Ветко“, почва замитане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads