Реклама / Ads
15| 24591 |01.09.2018 АКТУАЛНО

Ветко Арабаджиев бил предупреден за удара и щял да бяга с милионите

.
Ветко Арабаджиев е бил предупреден, че срещу него се готви удар. Това станало преди няколко седмици. Той обявил тревога в семейството и офисите. Целта била да се организира кризисно напускане на страната. В тази връзка били събрани милионите в кеш, които бяха открити в офиси.
 

Смятал да ги изнесе от България с някой от частните си самолети и да не се връща дълго време. Или завинаги. Това съобщиха за Фрог нюз източници, близки до разследването. От прокуратурата обаче също узнали за готвеното бягство. Съобщил им човек от обкръжението на Арабаджиев. Тогава било взето решение да се действа веднага. Първата крачка бил ударът срещу офиси в хотели на бизнесмена. Според нашите източници следите на регистрациите на хотели и фирми, свързвани със семейство Арабаджиеви, се губели през различни държави и офшорни зони. Доказването на съмненията за пране на пари, източване на ДДС и подправяне на документи щяло да бъде трудно и да отнеме много време.

 

Разкриването на готвеното бягство от страната на Арабаджиеви се приемало в спецпрокуратурата като голям успех. Споменава се и вариант бизнесменът, който е известен с показността на богатството си, да е бил нарочно предупреден, за да се задейства и да бъде хванат в крачка. Говори се също, че в близкото му обкръжение имало поне двама души, който донасяли на прокуратурата и службите какво става в офисите. „сътрудниците“ били притиснати с компромати и за да отърват кожата охотно предали бившия счетоводител на пловдивския месокомбинат, превърнал се в крупен бос.

 

Засега това са хипотези, които тепърва ще бъдат изяснявани, доказвани или отхвърлени, смятат експерти, с които Фрог нюз се свърза за коментар.  

 

Предполага се, че  Ветко Арабаджиев и съпругата му се намират във Франция. С писмо са уведомили, че ще съдействат на разследването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 17467 |26.06.2018 Нова тв умува как да замаже сваленото предаване на Милен Цветков заради „острова” на Борисов . 14| 11420 |06.01.2015 Б. Цветков пред Фрог: Корумпиран зам.-кмет става експерт в комисия в НС . 14| 11418 |30.09.2010 Милен Цветков и проф. Юлиан Вучков напускат EBF . 68| 13527 |27.02.2009 Скандал: Затвориха устата на Милен Цветков и Люба Кулезич заради властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads