Реклама / Ads
2| 6627 |15.08.2013 АКТУАЛНО

Започна организацията на „Ден на добрата новина“ в Брюксел

.
Организацията на „Ден на добрата новина“ в Брюксел започна. Това стана ясно след срещата на г-жа Бриджит Чернота, бившият докладчик на Европейската комисия за България, с председателя на Национално движение „България си ти!“ г-н Димитър Куцаров. Те обсъдиха въпросите, свързани със събитието и вече стартира реализирането на идеята.
 

Предстои усилена работа и подготовка, за да може в края на септември/началото на октомври/ инициативата да се състои. Очаква се събитието да бъде открито от високопоставени представители на Европейската комисия.

 

Този „ден“ ще представлява представяне на добрите и работещи проекти от България в Брюксел. Целта е страната ни да покаже по-добър имидж в чужбина.

 

 Очаква се да се включат представители на българския бизнес, журналисти, културни дейци, творци, млади таланти, майстори-занаятчии и неправителствени организации. НД „България си ти!“ също е участник в събитието.

 

В края на юни г-жа Чернота беше в България и сподели идеята си. „Доста често новините от България са доста тъжни и си мислех, че ще е хубаво, да имаме един ден в Брюксел, когато да показваме добрите новини за България и особено за отделните благотворителни кампании и отделните хора. Хора, които са успели и помагат не само на местните общности, но и показват един по-добър имидж на България в чужбина“, заяви тя.

 

А примерите, които посочи са Национално движение „България си ти!“, проектът „Феникс“ за Видин, проектът „Обича ме“ за деца с български произход по света, проект в Русе за създаване на Център за занаяти и за изкуства. Това според нея са добри новини и истории от България, един шанс да се покаже, че и тук има умни хора, които могат да вършат добри неща. В заключение бившият докладчик на ЕК за България изрази послание към всички българи: „За да накарам хората да подкрепят идеята за „Ден на добрата новина“, се надявам, че всеки един човек ще може да намери в своето ежедневие, или в нейното, неговото, нещо положително“.

 

С вяра и надежда в добрите дела и новини,

Национално движение „България си ти!“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7560 |12.06.2013 Незабравими емоции за „Деня на бащата” в Националния военноисторически музей . 2| 6272 |21.12.2008 В Ирак започна трети процес срещу Али Химика . 1| 5402 |04.12.2008 Зимните празници започнаха, днес е Св. Варвара . 9| 5226 |10.09.2008 С шеги и закачки депутатите започнаха работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads