Реклама / Ads
5| 9216 |10.05.2008 АКТУАЛНО

Започва голямото търсене на дивата природа в Европа

.
55 топ фотографи от Стария континент се впускат с ентусиазъм да запечатат със своите обективи природните феномени и богатства, Червеногушите гъски от Дуранкулак и птичия рай на Родопите са обектите от България.
 

 

na2.jpg Инициаторите на проекта " The Great Quest" са професионални фотографи, специализирали се в заснемането на дивата природа. В рамките на 14 месеца те ще обиколят 44 европейски държави, а всеки от фотографите ще има специфична задача- да заснеме определено растение, животно или място. Нашата страна ще предостави възможност на италианския фотограф Мануел Прести през декември тази година да снима редките Червеногуши гъски в района на езерото Дуранкулак.na3-200.jpg През месец май идната година немския майстор на обектива Дитмар Нил ще се разходи из Родопите и ще направи запомнящи се кадри от птичия рай на планината. Дивата природа на Европа е незпозната за мнозина от жителите на континента, които често се увличат по по- екзотичните гледки от Африка или Южна Америка например. "Лесно е да пазиш нещо, което добре познаваш и обичаш. Всеки е чувал за застрашени екзотични видове, но малко хора знаят за изчезващите видове, които са буквално на прага ни." - твърди френският фотограф Винсент Мюниер. Проектът "The Great Quest" или "голямото търсене" ще премине под мотото "Невиждано, неочаквано, незабравимо", а фотографиите ще бъдат с качество, достойно и за най- престижните галерии. Всяка стъпка от неговото развитие може да се проследи он-лайн и чрез сайта - www.wild-wonders.com. Сайтът е интерактивен и ще na3.jpgсе актуализира периодично. За съжаление в компанията на 55 топ фотографи от 15 европейски държави няма български представител. В резултата на 14 месечната работа ще бъдат създадени около 12 000 професионални снимки, документални филми как са заснети кадрите, изложби на открито, фотографски уъркшопи, албуми и книги. Най- голямата атракция ще бъдат 100 отбрани фотографии, които за периода от 2010- 2012 година ще обиколят Стария континент. У нас изложбата може да бъде видяна още през 2010 година. Екипът на Wild Wonders of Europe e предвидил възможност за срещи с фотографите, а на много места камера ще следи тяхната работа като в истинско риалити шоу, познат както тези, излъчвани  от  Animal Planet. Спонсори на проекта са редица големи европейски компании. Инициаторите имат амбицията този интересен проект да прерасне в постоянна практика и неизменна част от работата на европейските фотографи, които да улавят чудесните и неповторими гледки от природата, която е толкова близо до нас.

Александър Иванов 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5562 |03.04.2008 Оливър Стоун започва снимките на филм за Джордж Буш . 1| 6937 |09.10.2007 Латинодивата Лопез - бременна с близнаци! . 0| 6436 |24.06.2007 Започват снимките на „Индиана Джоунс” - 4 . 0| 6268 |13.06.2007 "Зелената седмица" върви, българите нехаят за природата и бъркат Кабил с Кабул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads