Реклама / Ads
0| 7675 |29.05.2019 КРИМИНАЛНО

Делтапланерист загина в района на мъглижкото село Юлиево

.
Делтапланерист загина в района на мъглижкото село Юлиево в сряда. Инцидентът е станал в преди обяд, докато пръскал лозя в полето край селото.
 

Загиналият е казанлъшкият пирот и делтапланерист Румен Иванов е загиналият. Той е бил изключително опитен пилот и конструктор, един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най-голямата фабрика за производство на делтапланери в страната.

 

"Едва ли е пилотска грешка, вероятно причината е друга", коментираха негови колеги.

Делтапланерът, управляван от 63-годишния Румен Иванов, пада при опит да излети. Според свидетели, двигателят на летателното средство не работел добре. Не могъл да набере височина, ударил се в дърво и паднал от около 10 метра.

Румен Иванов е много добър пилот, лети от близо 40 години, бил е председател на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 10 ноември 1989 г. Изключително прецизен, инструктор - пилот делтапланерист, който обучава десетки пилоти на година, казват още негови колеги. 

 

"Иванов създава фирма за производство на ултралеки летателни апарати в Казанлък. Уважаван в професионалните среди, той се отзоваваше винаги и се включваше в различни събития от обществено значение в родния си град, обичан от съгражданите си", коментира кметът на Казанлък Галина Стоянова по НТВ.

 

 

От прокуратурата в Стара Загора съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.1, буква”в” вр. с чл. 342, ал.1, предл. второ от НК за това, че при управление на въздухоплавателно средство – мото - делтапланер нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Р. Г.И. на 64 год.

 

Установено е, че мото - делтапланерът е изпълнявал агрополет за наторяване на земеделски култури По делото са разпитани свидетели. В момента са провежда оглед на местопроизшествие. Иззети са документи – за техническото състояние на мото-делтапланера и други документи от фирма „А.Д.Д.“ гр. Казанлък, чиято собственост е мото – делтапланера. Назначени са експертизи – съдебно медицинска и техническа.

 

Разследването се провежда от Националната следствена служба – София. Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели, имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи.

Припомняме, че през 2016 г., при падане с такова летателно средство, в Казанлъшко загинаха двама души. 

Това е пореден инцидент в леката ни авиация. Последният беше в събота, когато край Ихтиман падна малък самолет и загинаха мъж и жена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4442 |25.05.2019 Мъж загина при пожар в плевенско . 0| 5109 |19.05.2019 Двама мъже загинаха в септична яма в свинекомплекс . 0| 5034 |14.05.2019 Шофьор загина при катастрофа на пътя Плевен - Бяла . 0| 4429 |23.04.2019 Два тира се удариха на пътя Русе-Варна, има загинал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads