Реклама / Ads
0| 5797 |08.01.2016 НОВИНИ

Дилъри въртят черен бизнес с кръв в Лом

.
Черен бизнес с кръв в Лом - опасната схема действа от години в цялата страна. И тук нуждаещи се купуват кръв от дилъри, които имат донори. Само че, ако искаш да изкараш някой лев като даряваш кръвта си, ще трябва принудително да разделиш сумата с дилъра, съобщи НТВ.
 

Ако се опиташ сам да изкараш пари, ще бъдеш наказан от „босовете”, които винаги са нащрек. Те стоят пред Кръвния център и пазят територията си.

 

В един от най-бедните райони в Европа, в Лом, търговията с кръв държат двама души. Това са Асен и Слави с прякори Асо и Пуши. Работят пред Кръвния център в Лом. Печелят от черен бизнес с кръв. Една банка продават за 60 лева. За тях работят донори - бедни хора от близките села до Лом, които продават кръвта си на всеки два месеца. А купувачите се нуждаят спешно от нея за роднини и близки. Схемата е добре смазана, проста и ефективна.

 

А желаещи кръводарители иначе има много. Съгласни са да продават кръвта си на всеки два месеца, само че не и да ги рекетират. Защото Асо и Пуши не само, че не позволяват на никой самостоятелно да продава кръвта си, но и взимат половината сума. Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв в Лом, е от 50 до 60 лева. На кръводарителите се плащат по 25 лева. Ако не си съгласен – бой. Това разказват потърпевши пред Нова тв.

Хора, които живеят в съседни села на Лом и много други като тях от години продават кръвта си. И от години са рекетирани. Кои са Асо и Пуши? Всички в Лом познават Асен и Слави. Двамата печелят от този бизнес от години. А това оказва се, става със знанието на медицинския персонал от Кръвния център в Лом.

 

Директорът на болницата не желае да коментира нищо пред репортерите. Завеждащият отделението в Кръвния център твърди, че няма черен бизнес с кръв пред Кръвния център и ни препраща в други болници и градове.

 

Двамата дилъри са известни на полицията в Лом. Неведнъж полицаите са идвали в Кръвния център, по сигнали за това, че двамата вдигат скандали и заплашват хора. Но досега всичко е приключвало само с "предупреждание” и полицейски протокол, защото официални жалби от потърпевши срещу тях няма. Вероятно от страх.

Стоян сигурно има основание да се страхува, Асо има богато криминално минало, известен е с побоищата си, бил е и в затвора за побой. Но никога не е задържан или осъждан за бизнес с кръв. Според закона, ако се докаже продажбата на кръв – наказанието е до 10 000 лева глоба. А измамата и рекетът? Те трудно се доказват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5277 |27.11.2015 За втори път "Черен петък"-стълпотворение в моловете . 37| 5981 |23.10.2015 Премиерът разкри: Арестувани са над 1000 дилъри на гласове и трафиканти . 19| 7212 |20.10.2015 Проф. Константинов: Излъжете дилърите на изборите,като вземете парите . 1| 4052 |16.10.2015 Земетръсна операция срещу европейските наркодилъри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads