Реклама / Ads
19| 7212 |20.10.2015 НОВИНИ

Проф. Константинов: Излъжете дилърите на изборите,като вземете парите

.
Михаил Константинов
Избирателната активност е броят на гласувалите спрямо броя на тези, които биха могли да гласуват. България има 12 000 секции, ще гласуват 3 млн. души. Някъде ще се гласува с пет бюлетини, но на други места с по три, но процесът се застъпва. Препоръчвам секциите с повече от 300 души да открият допълнителни тъмни стаички. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в предаването "Още от деня" по БНТ.
 
Така той коментира опасенията, че времето няма да бъде достатъчно за всички, които искат да гласуват. Той апелира изборът да бъде направен преди да се влезе в тъмната стаичка, за да не се бави гласуването. "Моля групите от хора, които продават гласа си и идват заедно с тартора си около 19:00 часа, да го направят по-рано, за да не бавят изборния процес.

Апелирам всички, които продават гласа си, да вземат парите и да гласуват за когото си искат. Излъжете дилърите на гласове. Бъдещето е такова, каквото ние го направим", заяви проф. Михаил Константинов. "Сериозните малцинства гласуват така - първо се разбират за кого да гласуват и след това си взимат парите. Всички на които им е платено няма да гласуват за референдума", убеден е Константинов.

Изборният туризъм се е увеличил двойно през последната година, съобщи проф. Константинов. Според думите му действащите кметове в малките общини са съучастници в схемите. Тези хора ще ги докарат с автобуси сутринта и ще ги върнат обратно вечерта. Това са мъртвите души в списъците, които могат да обърнат вота".

Според математикът промените в законодателство, засягащи уседналостта няма да реши проблема с изборния туризъм. Според него трябва да има по-дълъг срок на уседналост, от 4 години по примера на Люксембург. Той отново посочи, че според него преференциите са смешни. "Слабоумието е очевидно. Може ли трима души да определят преференцията в малките общини". Резултатите няма да са кой знае колко различни, прогнозира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7348 |20.10.2015 Проф. Илчев: Има опити Соф. университет да се подчини на политиката . 13| 5120 |19.10.2015 Константинов: Съществува техническа опасност за фалшифициране на електронния вот . 14| 4325 |16.10.2015 Проф. Димитров иска подписка за орден на стрелеца-граничар . 7| 4332 |14.10.2015 Проф. Начев: Използването на пръста е вид биометрични данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads