Реклама / Ads
0| 4954 |08.02.2018 КРИМИНАЛНО

Задържаха баща и син за побоя на полицай в Ихтиман, мъж почина по време на акцията

.
Полицията задържа баща и син за нападението над униформен в Ихтиман. Двамата мъже остават в ареста за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.
 
Синът дърпал и скъсал униформата на полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му.

Неговият баща също е обвинен за това. По време на инцидента той дърпал полицая за униформата, скъсал пагоните и джоба й и му нанесъл удар в лицето. С действията си бащата целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му.

Междувременно мъж почина тази сутрин в ромската махала в Ихтиман, където е проведена специализирана акция на МВР. Сили на жандармерията са нахлули рано сутринта и са издирвали четирима младежи, свързани с побоя над полицай в сряда.

 

В хода на операцията е имало инцидент, при който е починал 64-годишен мъж, жител на махалата. "Те за мен са убийци", каза пред bTV Фиданка, която е сестра на починалия и свидетелка на случката.

 

Жената твърди, че инцидентът е станал при нахлуване на жандармерията в къщата на брат ѝ. Униформените разговаряли с мъжа, който се показал на прозореца на къщата, след което го бутнали, той паднал и по-късно починал:

 

    Идвам тука тая сутрин в 7.00 часа, напада жандармерия, брат ми става да им се обяснява и да ги пита за какво нахлуват и те му казаха, че търсят племенниците му. Той казал: Момчетата ги нема тука, на работа са. След което те го бутат и почват по вратата да бутат с мисъл, че са вътре некъде, скрити. Той пада, човекът, там остава на место, става старата жена и започва да вика за помощ. Тогава стават другите и идват, влизат и го заварваме почти умрел.

 

    Тия полицаите с качулките като дойдоха аз им казах: Викайте, момчета, бърза помощ. Те почнаха да се подсмиват и запалиха колата и си отидоха. След 40 минути ние се обадихме, нямахме никакъв сигнал, да идва линейка да го преглежда. Може би щеше да се спаси човекът, ако беха дошли на време, ако беха извикали линейка. Но те са избегали най-позорно. За мене те са убийци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4667 |19.12.2017 Шофьор блъсна момче и баща му на пешеходна пътека . 0| 3987 |15.12.2017 Задържаха за измами полицейски инспектор . 0| 4201 |13.12.2017 Задържаха шофьора, прегазил 19-годишно момиче в Благоевград . 1| 4018 |07.12.2017 Задържаха българи за нелегална цигарена фабрика в Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads