Реклама / Ads
2| 3712 |18.10.2019 НОВИНИ

Министри от ГЕРБ агитират в Сливен, но не казват кога в града ще пият чиста вода

.
„Агитацията, която си позволява изпълнителната власт не само в Сливен, но и в цялата страна, е злоупотреба с мислещите хора заради очевидния конфликт в това -правителството да агитира за местен кандидат. Законът е казал, че за целите на агитацията не се позволява използването на публичен административен ресурс“, коментира във Фейсбук страницата си кандидатът за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев.
 

. Повод за думите му станах няколкото поредни посещения на членове на кабинета, които се включват в кампанията на кандидата на ГЕРБ в "Града на Стоте воеводи".

„Защо регионалният министър Петя Аврамова не инспектира пречиствателната станция за питейни води, която стои недовършена вече 10 години?“, пита Милев. "Сливен е сигурно единственият областен център без пречиствателна станция за питейни води. Същевременно цената на водата е една от най-високите в страната. В обекта бяха вложени 34 милиона лева, строителството беше замразено през 2009 г. и  до момента няма решение", каза още той.

Кандидатът на БСП Кольо Милев, който е бивш кмет, коментира посещението на министъра на културата Боил Банов през седмицата. „Виждам, че министърът е похвалил досегашния кмет затова, че имаме една от най-красивинте и модерни зали в страната – зала „Сливен“, но не знае, че ремонтът на тази зала е дело на нашия мандат, когато бяха отпуснати парите и тя беше готова на 90%. Просто ГЕРБ прерязаха лентата“, припомня ген. Милев. Проблемът, за който алармират сега кандидатите за съветници от БСП е, че залата не се използва ефективно и генерира сериозни загуби, а решенията кой да ползва залата без да плаща се вземат с резолюция на кмета, а не на Общинския съвет. От БСП ще предложат промяна в Наредбата, която да регламентира кой и как може да ползва общинския ресурс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4310 |16.10.2019 БСП Варна за Портних: Ползват ли се кандидатите на ГЕРБ от специална протекция на държавните институции? . 0| 3791 |14.10.2019 Станишев в Пловдив: ГЕРБ са изчерпани, а ВМРО се правят на алтернатива Това е стратегията на управляващата коалиция за запазване на властта в града под тепетата . 2| 4565 |14.10.2019 Сидеров: ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат АТАКА . 3| 3853 |12.10.2019 Станишев в Шумен: БСП има мисия в изборите - да освободи местната власт от модела на ГЕРБ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads