Реклама / Ads
33| 15476 |28.07.2012 МИСТЕРИИ

2035 г.: Бургас става "турецкий"?!

.
Украински сайт прогнозира във футуристичен анализ, че скоро ще има съществени изменения на Балканите и в Европа.
 

Bъпреки икономическата си и политическа мощ Европа ще преживее сериозни катаклизми в следващите десетилетия, които ще променят сериозно границите й, твърди украинският сайт "Обозревател".

Освен чисто географски Старият континент ще се промени икономически, тъй като центърът на световния бизнес ще се премести окончателно в Азия, демографски, защото населението му остарява стремително, етнически - поради нестихващия огромен наплив на бежанци, и дори ментално заради изменението на ценностите и ориентирите.

Карта на Европа показва каква ще е тя през 2035 г. На нея България изглежда засегната от промените и немалка част от територията й е в Турция заради многобройното турско население у нас. На картата на "Обозревател" Бургас се намира в Турция.

Прекрояването на границите в Европа ще започне още догодина от Великобритания.

През 2013 г. шотландците имат право да решат с референдум дали остават в рамките на кралството, или ще се отделят в самостоятелна държава. Тъй като шотландските националисти са мнозинство в парламента в Единбург, вторият сценарий е много вероятен, пишат украинските журналисти. С напускането на Шотландия Великобритания ще трябва да се прости и с името си - то няма да има вече смисъл. Дори и да го запази заради исторически сантименти, едва ли ще е задълго.

Сепаратистите в Ирландия едва ли ще чакат дълго след Шотландия и ще призоват за обединение на всички ирландски земи. Или поне ще опитат да вкарат Ълстър в Ирландия на федеративен принцип. На Великата Британия верен ще остане може би само Уелс.

Значителни изменения ще има на Пиренейския полуостров. Увеличаващата се безработица в Испания ще засили сепаратистките настроения. Баските и каталунците най-сетне ще успеят да се отцепят. Мадрид ще удържи властта над останалите региони, но те най-вероятно ще преминат към федеративно или дори конфедеративно устройство.

Още по-големи изменения ще претърпи Франция.

Страната ще преживее колосални мултикултурни и политически катаклизми, които в бъдеще ще отслабят съществено централната власт. Така или иначе още сега е ясно, че французите няма да успеят някога да асимилират и претопят цветнокожото население на бившите си колонии. При скоростта на демографските и миграционни процеси във Франция, към 2035 г. белите французи ще се окажат малцинство, живеещо в резерват на собствената си територия. За да не се стига дотам, единственото решение за Париж ще е да отцепи регионите с най-много цветнокожо население и да депортира там и останалите пришълци от колониите. Става дума най-вече за региона около Марсилия - Пиемонт и части от Южна Бургундия. Там най-вероятно ще се появи арабско ислямско държавно образувание. Вероятно и части на Аквитания ще се присъединят към баските, а Лотарингия ще се върне обратно в Германия. В такава ситуация няма да е трудно с независимост да се сдобият и корсиканците.

Процесите в Бенелюкс ще са много по-прости. Фламандци и валонци, които и без това са на нож в Белгия, ще се разделят мирно и тихо и фламандците ще влязат в икономически, а вероятно и политически съюз с Холандия.

Италия също няма да се размине с промените. Северна Италия ще пожелае сама да се отцепи от бедната южна част, като най-вероятно ще утеши южняците със съюз по примера на федерална Германия или конфедерална Швейцария. Сардиния и Сицилия ще се обидят и ще провъзгласят независимост.

Съществени изменения ще има на Балканите, пише украинският сайт. Заради проблемите с мюсюлманското население най-вече във Франция и възникването дори на мюсюлманска държава на нейна територия, все по-силни ще са призивите Балканите да се поучат от това и да прекратят съществуването на Босна и Херцеговина.

Нея ще си я поделят Хърватия и Сърбия. За да не бъде разгневена Турция обаче, териториите, населени с албанци, ще бъдат обединени. Велика Албания ще получи Косово и частите на Македония, населени с албанци. Значително може да се разшири Унгария, която при добро стечение на обстоятелствата би си върнала Трансилвания от румънците, както и Северен Банат от сърбите.

Полша я чакат печални събития

Страната може да загуби земите, населени с немци - Померания и Шлезия. А ако Берлин и Москва се договорят - и североизточните си региони. Германците пък вероятно ще получат Калининград от руснаците. Към Западна Украйна ще се присъединят Подкарпатското и Люблинското воеводство. Така ще се образува държавата Галиция. Украйна ще остане и без Черновицката си област, която ще премине към Румъния. Ако от нея се отцепят още Крим и Донецкият басейн,

Украйна ще се върне към границите си от XVII в.

В Северна Европа промени почти няма да има, тъй като практичните скандинавци са доказали, че са се научили да решават прагматично всички разногласия. Изменения може да има само в Прибалтика. Части от териториите с доминиращо руско население в Латвия и Естония могат да преминат към Русия. Източна Европа въобще ще бъде прекроена почти изцяло. Беларус ще изчезне от картата и също ще се върне в рамките на някогашната съветска империя.

Румъния пък ще бъде компенсирана за отнемането й на Трансилвания с Молдова и дори части от Одеската област. Кавказките републики Чечня, Дагестан и Ингушетия ще обявят независимост. Грузия ще си върне Южна Осетия, а Абхазия ще бъде пришита към Краснодарския регион в Русия. Карабахският въпрос ще се реши единствено с установяването на обща граница между Русия и Армения. Грузия ще се раздели на Западна и Източна.

Заради загубата на влияние в карабахския регион Анкара ще трябва да бъде компенсирана и най-вероятно Турция ще получи територии от България, като се простре чак до Бургас, твърди сайтът. Но все пак уговаря, че тези прогнози може и никога да не се сбъднат, тъй като за всички тези промени е нужно да има голямо стечение на обстоятелствата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 26690 |27.07.2012 Шпионажът в България: куршуми и секс . 5| 10252 |20.07.2012 Ние ли лъжем мозъка или той нас? . 7| 11456 |19.07.2012 Тревожни планетарни аспекти бележат лято 2012 . 1| 10729 |18.07.2012 Скоро ще се срещнем с извънземните, казват учени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads