Реклама / Ads
13| 14356 |26.04.2011 МИСТЕРИИ

30 = смърт!

.
Фаталното число води до самоубийства и катастрофи, любимо е на масови убийци
Ако може да избирате дата за раждането на детето си, нека не е 30. Това съветва проф. Джон Локдейл от Филаделфия. 30 не е подходящо число, защото предполага самотност и нескончаеми трудности по рождение. На хората, родени на тази дата, им се налага да бъдат значително по-лоши, коварни и изобретателни от останалите, за да постигнат целите си. Те са способни да „минат през трупове”, често дори на близки и приятели, за да постигнат своето.

Изследвания на компанията Phillips от 1979 и 1980 г. показват, че в Ню Йорк фаталните катастрофи, самоубийства и тежки престъпления с фатален край са се случвали най-вече на 30-о число. Статистиката била толкова черна и изнервяща, че данните са засрекетени, за да не се предаде фатализма на жителите на космополитния град. Трийсет е равно на катастрофа и смърт, буквално пишело в доклада. Неслучайно един от филмите за американското кърваво отмъщение срещу японците за мащабната атака в Пърл Харбър е наречен „30 секунди над Токио” (THIRTY SECONDS OVER TOKYO). Сюжетът е простичък, но жесток: американски пилоти сеят смърт в Токио. Няма значение, че го отнасят невинни, отмъщението е важно.

Друг филм - „30 дни нощи” (30 Days of Nightе), е триумф на убийствата, кървищата и смърттта. Авторите използват природния феномен в Аляска, където 30 дни през зимата слънцето почти не се показва и хората сякаш полудяват. Някои от тях наистина превъртат и ако имат оръжие под ръка или вампирски наклонности – да не си наблизо. 30 = смърт. Още през 80-те години на м.в. американски анализатори са изчислили, че в края на месеца хората стават нервни, парите им свършват, натрупали са негативни преживявания през изминалите седмици и на датата 30 сякаш всичко лошо се отпушва. Едни лапват дулото и си пръскат мозъка, други са разсеяни и стават жертва на други разсеяни зад волана, на трети им „избиват балансите”, грабват пушката и тръгват да отмъщават... На 30-и по-добре се направете на болен и си останете вкъщи, съветва в стил Дашиел Хамет полицейски началник Алан Стивънс.

Ужасът обаче не е някаква новост. За фатализма на трийсетицата се говори още след излизането на бял свят на романа на Гьоте „Страданията на младия Вертер”. В него гениалният писател описва трийсет причини Вертер да посегне на живота си. Всичко е пресъздадено с такава автентичност, че още през първите седмици след излизането на книгата започват самоубийства по примера на Вертер. Йохан фон Гьоте става световноизвестен, но вълна от самоубийства залива Европа. Романът е забранен в редица страни.

Свой „черен списък” изпълнил един от най-известните в САЩ масови убийци. Санитарят Чарлз Кулен убил 30 души с аргумента, че им помагал да не се мъчат. Нарекли го „демонът”, но той предпочитал да го наричат „ангел на смъртта”.
Бел Ганес убила през 30-те години на миналия век 30 души и се превърнала в най-известната серийна убийца в Щатите. Основният мотив на тази жестока жена били застрахователните полици на жертвите. Колко просто: 30 жертви – 30 изплатени застраховки „живот”...

На 30 декември 2003 г. България се прости със загиналите наши рейнджъри във военната база в Кербала, Ирак. И до днес виновни за смъртта на тези бойци няма.

Мартин Захер

Страшните 30 секунди на страшния 30 октомври 1961 г.

30 октомври 1961 г. Доскоро никой не знаеше какво означава тази дата. Архивът вече е разсекретен и научаваме, че в този ден над остров Нова Земя, на територията на СССР, е изпробван най-мощният в света термоядрен взрив. За 30 секунди над Земята се появява второ „слънце”, което озарява облаците и само малцина по онова време са знаели, че това е репетиция за евентуално унищожение на човечеството. От самолет е пусната т.нар. „Цар бомба” – 50 мегатона ядрен еквивалент и взривена във въздуха. Експериментът е най-големият коз на генералния секретаp на КПСС Никита Хрушчов по време на Карибската криза, когато САЩ и Съветският съюз са изправени пред Трета световна война. Джон Кенеди все пак тогава не напада Куба и червеното копче не е натиснато. Това му коства живота.

Пазете се 30

Хората под знака 30 са подчинени на емоцията да постигнат своето на всяка цена. Те искат винаги да са първи и ненавиждат второто място, независимо от възможностите си. Или отпред – или нищо. Партньорите им, или тези, които работят с тях, трябва да отстъпват и да се задоволяват с трохите. Ако обсебените от 30 набележат някого, той е обречен. Противоположният пол ги привлича почти животински и често постигат своето в сексуално отношение, дори против волята на другия. Тези хора са агресивни, нямат време за любов и излишни обяснения, възползват се от ситуацията светкавично и със сила.
Тези хора са родени диктатори. Създават собствени закони и понятия за ред и справедливост, без значение дали околните страдат от това. Никога не се замислят за последствията. Движат се като булдозер (трактор), преследвайки своите цели, и много често си създават врагове, дори в приятелски кръгове. Проявяват абсолютна нетърпимост към всички, които им противоречат или разкриват слабостите им. Ако успеят да укротят своята избухливост, нетърпеливост и болни амбиции, възможно е да постигнат това, което са замислили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 177| 10932 |23.04.2011 Битката за християнството е връщането към Бог . 227| 39108 |17.04.2011 Това е новата Ванга! . 15| 12697 |17.04.2011 Людмила Ким: Прощавайте, обидените хора се разболяват . 67| 19201 |14.04.2011 Манастир пази десет века тайни на знатен род

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads