Реклама / Ads
4| 5999 |24.08.2018 МИСТЕРИИ

Адвокатът на Бенчо Бенчев: Много хора се упражняват на негов гръб

.
Иво Найденов Източник: БГНЕС
Много хора се упражняват върху гърба на Бенчо Бенчев и искат да го омаскарят. Това заяви пред btv Иво Найденов, адвокат на задържания заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул общински съветник Бенчо Бенчев.
 

Бенчо Бенчев е с две обвинения от Районната прокуратура в Бургас – за укриване на Димитър Желязков, познат като Митьо Очите и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Определена му е гаранция в размер на 50 хил. лв, която трябва да се плати в 15-дневен срок.

 

Искам да подчертая, че към 2 август Димитър Желязков не е обявен за общодържавно издирване и не са му предявени обвинения, каза защитникът пред bTV.“ Двамата се познават, не са близки и нямат общ бизнес. Клиентът ми има дялове в "Аркус", но доколкото знам Димитър Желязков не притежава нищо от фирмата, не е служител там и е бил на консултантски договор там за определен период от време“, обясни отношенията им адвоката.

 

Бенчо Бенчев отишъл на 2 август в Гърция, за да се срещне с бизнес партньор за сделка със зърно. Там се видял с Димитър Желязков- Очите. И двамата заминават за Истанбул. Той не укривал Митьо- Очите, защото хотелът не бил негов.

 

Според прокуратурата в дома на Бенчев е открит тефтер с „черно счетоводство”, където били записани сумите, които трябва да бъдат дадени на Митьо Очите. „Няма такова нещо – не са ни предоставили такива книжки”, каза Найденов.

 

„Ако Бенчо Бенчев не беше там в този хотел, а беше Иван Петров, който никой не познава, вниманието нямаше да е такова”, смята адвокатът.„Явно е необходим на някого. Даже някои политици заявиха в студиата, че не се познават с него, което е тъжно”, каза Найденов.

 

Според него прокуратурата се използва за тези атаки срещу Бенчев и единственият достоен акт е това разследване да бъде прекратено.

„Бенчо Бенчев не ми е споделял за никакви черни каси и дарения. Пак ще повторя, че той явно е необходим на някого и сега всички се упражняват на негов гръб", каза още Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8645 |23.08.2018 Само във Фрог: Повече от 10 години източват Смолян заради договор за осветление . 7| 5681 |23.08.2018 Дъpжaвaтa cпeчeли и дeлoтo „Bpaнa“ cpeщy Cимeoн . 1| 6727 |23.08.2018 Абсурд! На АМ ”Тракия” липсват знаци, че е магистрала . 8| 7491 |22.08.2018 ”Кърпят” чисто новия асфалт на булевард ”България”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads