Реклама / Ads
6| 11608 |08.01.2013 МИСТЕРИИ

Българскитe служби и Чаплин замесени със самозапалилата се българка

.
Френският затвор Жу-ла-Вил в департамента Есон, където е през уикенда в килията се е самозапалила 73-годишната Кина Никова Източник: Канал 3
Мистерията около самоубийството на 73-годишната затворничка с български паспорт, която се самозапали като факла в килията си във френския град Жу-ла-Вил, се разраства. Назначената от съда аутопсия не успя да установи причините за смъртта, както и какъв продукт е използвала жертвата, за да извърши постъпката си.
 

В близките седмици ще бъдат извършени допълнителни токсикологични анализи на жертвата и нейните вещи и дрехи, за да се установят подробностите, съобщават от 3 канал на френската държавна телевизия, цитирани от bTV.

Починалата Кина Петрова Никова е била осъдена през септември 2011 г. на десет години затвор по обвинение в подготовка на предумишлено убийство на внука си, за да отмъсти на снаха си.

По време на процеса срещу нея обаче, нейният адвокат Маржори Вейрман е настоявала на сложното и авантюристично семейно минало на обвиняемата, която била бивш служител на българските тайни служби преди да се пресели да живее във Франция.

Спътникът в живота на Кина Никова, чието име не се споменава, пък е бил осъден за кражбата на ковчега на легендата на нямото кино Чарли Чаплин през 1978 г. в Швейцария.

Пред съда българката е признала, че е подготвяла убийството на внука си, за да отмъсти на снаха си, с която не се разбирала и искала да я върне в България. Кина Никова е направила преди време опит за самоубийство в затвора в Жу-ла-Вил, заради което е била временно настанена в психиатрична клиника в Оксер.

Международните наблюдатели припомнят, че извършителите на скандалната кражба с цел откуп на тленните останки на Чарли Чаплин през 1978 г. са полякът Роман Вардас и българинът Ганчо Ганев, като последният е осъден на две години условно, заради съучастието си в престъплението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8178 |07.01.2013 Чакат ни колосални слънчеви изригвания през 2013 година . 0| 11298 |05.01.2013 Какво да очакваме в годината на Змията . 2| 12056 |03.01.2013 Ето го пълният хороскоп за 2013 г. . 0| 7373 |02.01.2013 Интелигентността не е порок!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads