Реклама / Ads
0| 3951 |23.08.2022 МИСТЕРИИ

Борисов зове за разследване на „бездействието“ на кабинета „Петков“ за газовите доставки

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Бойко Борисов призова служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да разследва „бездействието“ на предишния кабинет. Според лидера на ГЕРБ бившите управляващи не предприели мерки за гарантиране на газовите доставки, след като станало ясно, че войната в Украйна ще предизвика криза.
 

Борисов се възмути как така кабинетът „Петков“ е оставил на служебния кабинет да разрешава газовата криза и съзря в това престъпление срещу държавата.

 

„В политиката е като футбола, има можещи и не можещи - те ни докараха дотук. „Газпром“ печели два пъти, защото през посредниците ние получаваме пак руска газ, а комисионерите отчитат част от търговската разлика обратно в „Газпром“. От „Продължаваме Промяната“ са подлъгали американските компании, защото не са резервирали слотове за втечнен газ за 7 танкера. Къде им е решението на Министерски съвет за слотовете – това са състави на престъпление“, твърди Борисов.

 

По думите му бившите управляващи са довели страната до хаос и разруха с цената на газа. Той разкритикува Асен Василев за смяната в позицията му от категорично „против“ руски газ към „за“ руски газ, ако цената е изгодна.

 

„Промяната“ ни доведе до хаус и разруха. Разликата в цените на газа при нас и при тях е от земята до небето. Цената по нашия договор е ниска, а цената на посредниците на Кирил и Асен е висока. Разликата е в 40 – 50 лева, която отива в комисионери“, заяви ядосано председателят на ГЕРБ.


.
Бойко Борисов. Източник: БГНЕС

 

Според него е било грешка на редовния кабинет, че не е резервирал слотове за втечнен газ.

 

„Благодарение на нас са резервиран капацитет за половин милиард куб. метра газ в Александруполис. Къде е тяхното правителствено решение“, добави той.

 

„Обръщам се към служебното правителство незабавно да резервира слотове в Гърция за 2023 година. Трябва да се реши стратегически въпрос за зимата. По „Балкански поток“ има милиард и половина свободен капацитет. Да направят търг и ще докарат различна компания от „Газпром“, съветва Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ попита „Демократична България“ защо във вчерашната си декларация против руския газ, не се обявяват и срещу „Лукойл“.

 

От партията предлагат партиите да подготвят законопроект за 100% диверсификация на газовите доставки, който да е първият на новия парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 17356 |07.10.2021 Мая Манолова: Започнаха делата ми срещу ”ПИК”, личният сайт на Борисов . 6| 5526 |01.03.2021 Ток тече на алея в Борисовата градина . 33| 7265 |24.01.2021 Ревизоро: Борисов отговаря за цяла държава, а Радев за съпругата си . 16| 5416 |14.01.2021 Хамид видя ортаклък между Борисов и Радев заради датата на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads