Реклама / Ads
1| 5360 |18.01.2019 МИСТЕРИИ

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“

.
Източник: БГНЕС
Държавната компания „Булгартрансгаз“ е регистрирала нова дъщерна компания – „Газов хъб Балкан“ ЕАД. Компанията ще оперира платформи за търговия за нуждите на пазарите на природен газ в рамките на газов хъб „Балкан“. Целта е освен газоразпределителния център да се осигурят необходимите предпоставки за изграждане на първия ликвиден физически и търговски газов хъб в региона на Югоизточна Европа, базиран в България.
 

Целта е освен газоразпределителния център да се осигурят необходимите предпоставки за изграждане на първия ликвиден физически и търговски газов хъб в региона на Югоизточна Европа, базиран в България.

 

„Газов хъб Балкан“ ЕАД ще изгради ликвидна газова борса на територията на България, със сегмент и за двустранна търговия, предлагайки съвременни продукти и финансови услуги. Към настоящия момент 100% от акциите принадлежат на „Булгартрансгаз“ ЕАД, като на по-късен етап не повече от 49% от тях биха могли да се предоставят на други физически и юридически лица. Това би допринесло за реализация на концепцията за газоразпределителен център „Балкан“ и за увеличаване ликвидността на пазара на природен газ в България и региона на Югоизточна Европа.

 

Новоучредената компания ще има едностепенна форма на управление чрез Съвет на директорите с председател – изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов, членове Захари Дечев и Кирил Равначки – изпълнителен член на Съвета на директорите.

 

Регистрацията на новата газова компания става ден преди да се обявят обобщените резултати от подадените оферти за резервиране на капацитет за бъдещия транзитен газопровод от турската към сръбската граница. На 18 януари „Булгартрансгаз“ трябва да публикува икономическия тест на проекта, чиято стойност е 2.8 млрд. лв. За да бъде успешен той, е необходимо кандидатите да са заявили, че ще плащат поисканите от „Булгартрансгаз“ преносни такси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9466 |28.08.2018 Абсурд! Ловеч купи влакче за 360 бона, регистрираха го като каруца и го бракуваха преди да тръгне . 0| 4882 |28.12.2016 Около 2000 са регистрираните свлачища в България . 2| 5534 |09.11.2014 Регистрираха необичаен вид птица край Шабленската Тузла . 2| 10062 |12.06.2014 Две мощни слънчеви изригвания за два часа регистрира НАСА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads