Реклама / Ads
15| 9406 |13.02.2015 МИСТЕРИИ

Фрог научи: Таен център за рекет e създаден с информацията от “Червеи”

.
Благодарение на скандалната разработка „Червеи” е копиран целият информационен масив на МВР и то без да се остави следа. Това означава, че на практика вече е създаден таен център за влияние, изнудване и рекет, съобщиха пред Фрогнюз разследващи.
 
Според тях това много наподобява копирането на досиетата на бившата ДС, с цел след това тези документи да се използват в безпощадни компроматни войни, на която сме свидетели през последните години. С „Червеи”, в ръцете на задкулисни играчи са попаднали не само лични данни за неограничен брой хора. Предполага се, че най-голям интерес за авторите на разработката е представлявал оперативния отчет и анализ, до който безпроблемно са се докопали. Там има данни не само за криминални лица, но и за техните взаимовръзки. В масивите се намират и много сведения за фирми, които се подозират за данъчни и финансови престъпления. Това ще даде възможност за последващ рекет и изнудване, категорични са криминалистите. Не се изключва вероятността с придобитата информация не само да се рекетира, но и да се търгува на висока цена. С кражбата на секретни данни ще се открие възможност да се тласкат политическите и обществени процеси в една или друга посока, предричат експерти по сигурност.

Друга възможност, от която може да са се възползвали организаторите на „Червеи” според тях, е да са заличили криминалната регистрация на определени хора. Събуждат се една сутрин отявлени кримки и „разбират” срещу определено заплащане, че вече са чисти като момина сълза, признаха притеснени ченгета. Обратният процес също е възможен т.е. някой, който не е имал взимане даване с органите на реда, набързо да се е сдобил с престъпно минало. Най-малкото това няма да даде възможност на „късметлиите” да работят в службите за сигурност, където задължително се иска безупречно CV.

Полицаите недоумяват защо по дело, което е тръгнало по инициатива на „Вътрешна сигурност” в МВР, е трябвало да се приложат СРС-та, но от ДАНС. Предполага се, че хората, които стоят зад пъкления план да се проникне в цяла система, са имал повече доверие на агентите от родното ФБР. Вероятно са се опасявали, че някой от ДАТО може и да издъни работата и да се разчуе много бързо за безпрецедентното подслушване на неодушевен предмет, каквато е Автоматизираната информационна система. Идентични въпроси валят и към съдията, допуснал да се следи и подслушва предмет, но и това да стане в продължение на 300 дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5492 |11.02.2015 Измамници събират пари от името на Радан Кънев . 11| 9083 |10.02.2015 България е населена от бивши, сегашни и бъдещи министри . 2| 6267 |10.02.2015 Има ли живот на Луната? . 1| 5495 |09.02.2015 Ще вземат ли роботите работата на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads