Реклама / Ads
9| 4921 |06.03.2019 МИСТЕРИИ

Георги Марков: Президентът е обладан от машинното гласуване

.
Георги Марков
”Румен Радев е обладан от машинно гласуване, но ако то е единствена гаранция за честност на изборите, трябва да повтаряме президентския вот”, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков по време на дебатите за президентското вето върху Изборния кодекс.
 

„Настоящото вето на държавния глава е важен политически акт. Разсейва два мита, те упорито се лансират от лидерите на българската опозиция – БСП и ДПС, с цялото ми уважение към тяхното мнение. Първият мит е, че има срастване на партията с държавата. Ние сме парламентарна република, но с пряко избран държавен глава. Държавният глава, както се вижда за пореден път не е представител на управляващата партия. Той е ярък представител на българската опозиция“, заяви Марков. Той отбеляза, че ПП ГЕРБ няма самостоятелно мнозинство от 121 гласа, за да преодолее ветото и попита за какво срастване на партия ГЕРБ с държавата може да става дума.

 

Марков обясни с две неща вижданията на президента Радев по избирателния процес в България. „Най-отчетливо от тях е така нареченото машинно гласуване. Всеки в живота и политиката може да бъде обладан от нещо. Аз съм обладан от Орбан мания 31 години. Той е обладан от машинно гласуване. Дори на Нова година, когато хората се чукаха с чаши и се целуваха, той ни занимаваше с машинно гласуване. Естественият въпрос е той беше ли избран от машинно гласуване. Ако машинното гласуване е предпоставка, единствена гаранция за честност на изборите, ние трябва да повтаряме президентския вот. Да хвърля кърпата и да правим президентски избори. Значи не може, когато той е избран без машинно гласуване, нещата да са редовни, а когато избират ГЕРБ, да има проблеми с честността на изборите“, допълни още Марков.

 

Той добави, че в 24 МИР София ГЕРБ побеждава БСП не с 10 гласа, за да са „менкани“ бюлетини, а с 10 %.

 

Марков заяви, че ГЕРБ се е произнесла по преференциите една седмица преди ветото на президента и препоръча на колегите си да внесат отново закона за мажоритарни избори. Народният представител поздрави ПГ на „Воля“, защото тя е била за мажоритарни избори. „Сега се извинявам на вашите избиратели. Браво, името ви „Воля“ отива на волята, която проявихте. Първо, да подкрепите правителството на ГЕРБ, без да участвате в него, защото това е гласът на народа и втория път - мажоритарния вот, защото това е гласът на народа. Шапка ви свалям, „Воля“, много сте симпатични и сте една от най-интелигентните групи, които съм виждал в историята на нова България“, каза още депутатът от ГЕРБ.










Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5574 |12.02.2019 Руският посланик: Президентът Радев не е на заплата при нас . 18| 13223 |10.02.2019 Цветанов увърта за Гебрев и ”Ало, Банов съм”, президентът бил грешка . 16| 11979 |27.01.2019 Георги Гергов „се помири” с Нинова, заговори за обединение на БСП . 17| 10692 |08.12.2018 Пламен Георгиев призна, че КПКОНПИ няма доказателства по над 300 дела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads