Реклама / Ads
2| 9353 |03.02.2011 МИСТЕРИИ

Годината на Заека-късметлийска, уютна, с наслади

.
Почти е невъзможно да изкараш Заека извън нерви - има мек характер, а гневът не е негова черта. Но злоупотребите ли с доверието му или пък ако го обидите тежко, ще се наложи да изпитате силата на ноктите му.
 

Дойде Годината на Заека според китайския календар и тя поставя край на черната серия и носи чистота, покой, справедливост, любов, доверие и нов, приятен вкус от живота.

Според китайския лунен календар 2011 следва годината на Тигъра бунтар, и всъщност идва ред на най-късметлийското животно от зодиакалното „стадо" на Буда.

2011 година е четвъртата от третия 12-годишен цикъл от 60-годишния период, започнал през 1984 година, съгласно източния лунен календар. Началото на китайската Нова година не съвпада с традиционния календар и никога не започва в един и същ ден. Годината, според лунния календар, този път започва на 3 февруари 2011 година, а последният ден от заешкото царуване е на 22 януари 2012 година.

Символът на 2011 година е Заекът. Космическият елемент на годината е Метал, а цветът - бял. Тази комбинация е управлявала човешките съдбини преди 60 години.

Под знака на Заека са всички, родени през следните години:
1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999.

Не може да се каже, че животът на Заека е безметежен и пълен с удоволствия - той е подложен на същите тежки удари на съдбата, като всички животни, които през 12 години се изреждат да управляват земните дела. Но никой друг няма толкова ярко изразена способност да се измъква от неприятностите, които на практика почти никога не са фатални за Заека.

В някои от източните страни годината на Заека често се нарича и година на Котката. И това е точно заради извънредната и несломима жизнеснеспособност на този знак. Котката винаги пада на лапите си (и никога по гръб) и мигом, все есно нищо не се случило, се изправя. Всеки знае мита за деветте живота на котката. «Живее си като домашна котка» - казват по цял свят, и с това изразяват утвърдената същност и отличителното качество на родените под този знак.

Заекът е роден аристократ и дори ако материалното му положение не отговаря на благородния му произход, това не е пречка да поддържа стандарт на живот, който съответства на „синята му кръв" и желанията му. Заекът задължително намира начин да получи от живота толкова удоволствия, колкото са му нужни, за да е напълно щастлив.
Той е любител на уюта и комфорта, може да превърне и най-неугледното място в царски палат. Дори сред най-принизената общност той може да събере около себе си най-възвишени и поетични натури. Всички наслади - на духа и тялото, са неговата цел в живота.

Като правило Заекът винаги успява, но никога не парадира с това, за да подразни или унизи някого, на когото не му е провървяло в живота
. Колкото и хитър да го наричат, Заекът всъщност е скромен, приветлив и незлоблив. Можете смело да му доверявате тайните си, той никога няма да използва конфиденциална информация с користни цели. И това е още едно от прагматичните качества на Заека - за него споделената радост е по-полезна, отколкото разгласеното чуждо нещастие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12779 |11.01.2009 В годината на Бика процъфтяват активните, здравите и пестеливите . 7| 13389 |01.01.2008 Какво вещаят звездите в годината на Плъха . | |30.11.-0001 2008-ма – годината на Земния Плъх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads