Реклама / Ads
35| 16351 |22.10.2015 МИСТЕРИИ

Ядем риба с урина, колбаси със сушени бръмбари

.
Месото на масата ни е пълно с отрови, а сиренето - с тебешир, пазарувайте внимателно.
 

 

Непрекъснато четем и слушаме за опасната храна, която ядем и какво има в дадени продукти. Тъй като информацията се дава на час по лъжичка, когато човек отиде да пазарува в магазина, се опитва да се сети какво да гледа и за какво да внимава и обикновено не се сеща за повечето неща, информира Nbox.bg.


Сьомгата е една от най-полезните и предпочитани риби не само у нас, но  по света. Първото нещо, което трябва да знаете обаче, е, че 90% от сьомгата у нас се внася от балтийските държави, където се лови в мръсни и дори отровни води. Въпреки че е установено, че норвежката сьомга е пълна с диоксини, страната ни продължава да внася предимно такава. Ако искате да ядете чисто сьомга, то трябва да купите атлантическа.

 

Една от най-мръсните и опасни, но в същото време и най-купувана риба в България е пангасиуса. Нашенците предпочитат въпросната риба по различни поводи и дори измести шарана на Никулден. Причината е ясна, цената й е доста по-ниска от другите. Пангасиусът обаче се внася от Виетнам, където се храни с отпадни продукти като кости. Това не е всичко. Оказва се, че рибата се инжектира с урина от бременни жени, за да дава повече хайвер. Освен това й инжектират и хормони, за да расте и да се размножава по-бързо. Голяма част от другите вноснириби също се тъпчат с хормони.


Колбасите присъстват традиционно на родната трапеза. Те са вкусни и са идеалното мезе за всякакъв алкохол. Следващия път преди да си купите колбаси обаче, помислете какво има в тях- всичко друго, но не и месо. Телешкият суджук се смята за деликатес заради скъпото месо, от което се произвежда и защото уж е чист продукт. В това обаче няма нищо вярно. Суджуците се правят от птиче месо, свински кожички, сухожилия, нишесте и разбира се глутен. Всичко останало са оцветители, подобрители и консерванти. Дифосфатите, с които е пълен телешкият суджук, могат да предизвикат сериозни стомашни разстройства. Глутаматът, който се слага вътре, за да ни се услажда и да искаме да ядем още и още пък въздейства на мозъка ни, като ни пречи да преценим какво количество сме изяли. Така пълнеем неусетно и на всичко отгоре се забавя метаболизмът ни.

 

Голяма част от колбасите, които ядем са пълни със сушени бръмбари. Гадините се слагали, за да оцветят саламите в червено и да им придадат вид на месни. Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид, за да могат да се вложат в колбасите още при приготвянето им. Въпросните бръмбари се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено. Този вид оцветител е изключително вреден, защото масово предизвиква алергии. По-страшното е, че е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да предизвика увреждане на плода при бременните жени. Различните отпадъци от животни се преработят и смилат, добавят се сушените бръмбари за цвят, овкусители с мирис на месо и саламът е готов! Към него разбира се се слага глутаматът, който се обозначава на опаковката с Е621 и продуктът, който хапвате за мезе вече е по щандовете в магазините.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6272 |15.09.2014 Рибари откриха мезозавър на 150 милиона години . 1| 6175 |06.08.2014 Песен на Джъстийн Бийбър спаси рибар от стръвница . 4| 20109 |19.04.2008 Трик с капки за очи продава скъпа риба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads