Реклама / Ads
8| 10229 |27.04.2017 МИСТЕРИИ

Инж. Запрянов: Лазаров построи „Пътя на любовта” заради знойна кметица

.
Скандални разкрития за строежа на магистрала ”Марица” и действията на бившия шеф на пътната агенция инж. Лазар Лазаров разкри инж. Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора на Лот 1 от магистралата.
 

По думите му при строителството на аутобана се е плащало за несвършена работа и се е строяло некачествено. Запрянов лично е внесъл два сигнала за нарушения до бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, но адекватна реакция не е последвала.

 

Хората, наблюдавали строителството на „Марица”, наричат пътя от магистралата до село Златна ливада „Пътя на любовта”. Запрянов е категоричен, че отбивката до селото не е била предвидена по план и не е бил предвиден бюджет за нея. Кметицата на селото, описана от инженера като „знойна хубавица”, се примолила на Лазаров и така бил изграден път до селото за 2 – 3 млн. лв. Илия Запрянов е убеден, че между кметицата и шефа на АПИ е имало "любовна тръпка".

 

Припомняме, че прокуратурата влезе в пътната агенция, за да разследва строежа на магистралата. Според държавното обвинение незнайно как по проекта се включва и фирма „Пътища Пловдив”. Тя взима 51 милиона за укрепване на почвата на 4-километрова отсечка.

 

По думите на Илия Запрянов става въпрос за това, че до 2012 г. на „Пътища Пловдив” е плащано "на зелено" за несвършена работа. След това е станало ясно, че работата, за която вече са платени около 23 млн. лв., няма да бъде свършена и се намира оправдание да бъдат отпуснати още толкова. Запрянов нарече стабилизацията на пътя „измишльотина” за пред публиката. Където се появи Лазар Лазаров, се появяват укрепвания, коментира Запрянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6014 |27.04.2017 Лазар Лазаров: Невинен съм за ”Пътища-Пловдив”, Павлова знаеше . 2| 3983 |26.04.2017 Лазаров: Няма нередности с магистрала „Марица“ . 3| 8495 |12.04.2017 Само във Фрог: Гласят Димитър Лазаров за зам.-вътрешен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads