Реклама / Ads
25| 11113 |09.07.2010 МИСТЕРИИ

Истината за убийството на Борислав

.
мизерия цари край незаконните постройки
Българин вика едни цигани срещу други цигани; това е чисто криминален конфликт с финансови интереси, коментира Цв. Кънчев.
 

Най-потресаващо за мен беше да прочета в медиите, че синът ми е бил убит с лопата
, а след това, вече мъртъв, продължили да го ръгат с нож, каза по БТВ Галина Райнова, майка на убития Борислав във Факултето. Тя и досега обвинява полицията, че служителите на реда са били напълно безучастни, че не са извикали Бърза помощ. Щяла да предяви обвинения. "Не съм против ромите, но в момента съм озлобена", каза майката, която поиска те бъдат изселени оттам, щом живеят незаконно.

Всичко станало в следобедните часове на неделя. Драмата започнала от дома на Кристиян, който живеел там. Той се скарал заради боклуците, които хората от незаконните постройки, живеещи там, хвърляли. Сбил се с тях, разказа бащата на Кристиян. Потърсил Боби за помощ, двамата се сбили с циганите, за секунди дворът почернял от хора. Цялата махала има постоянно конфликти, добави бащата. Циганите, влезли в двора и направили мелето, били от онези, които отишли да помагат на другите от незаконните постройки, каза братът на убития. Там бил и циганинът Трайко, който отишъл да помага на Християн, но в мелето Боби се сбил с него. Приятелите на Трайко са виновни, добави братът, който искал да види дали версията не е нагласена по "изключително хитър начин" - за нарочно убийство на Боби. Самият Кристиян тази сутрин не присъстваше на прякото предаване на БТВ.

"Цигани, мръсни, ще ви запаля и ще ви махна оттук", казал дословно Кристиян и заплашил, че ще извика фадрома. След малко пак се появил с една скица, казал им да се изнесат до два часа, разказа един от циганите, който бил набит от Кристиян.

Тези постройки отдавна са тук, но те се премахват постепенно, защото тук живеят живи хора в изключителна бедност от всички краища на България, каза кметът на район Красно село.

Не става дума за междуетнически конфликт - виждате, че един българин вика едни цигани срещу други цигани, коментира в студиото на БТВ лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. Има информация, че това не е първото убийство в тази къща. Кристиян е тъмна, конфликтна фигура, да се пита МВР има ли информация за депо за наркоразпространение и за разфасоване на крадени автомобили там, каза Кънчев. Това е чисто криминален конфликт с финансови интереси, категоричен беше той и каза, че Евророма прави собствена проверка на място.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 27253 |03.07.2010 Генетична болест „ражда” вампирите . 10| 9347 |26.06.2010 Нашенският Джабулани кючек посяга към Грами . 2| 11679 |23.06.2010 Открийте 78-та билка, благословена от Бог . 18| 29959 |30.05.2010 Информационните лекарства – хомеопатията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads