Реклама / Ads
1| 7082 |23.10.2013 МИСТЕРИИ

Какъв цвят секс правите?

.
Синестезията е рядко явление, при което сетивата се сливат или разместват - синестетите, както се наричат хората с това необичайно състояние могат например да чуват цветно, да виждат ароматите, да усещат звуците на допир и т.н.
 

Което поставя важен въпрос за науката: какво е да правиш секс, ако си синестет? Благодарение на няколко любознателни изледователи, вече имаме отговор, пише io9, цитиран от obekti.bg.

Има различни видове синестезия. При най-често срещания хората виждат всяка буква или цифра в определен цвят. В други, не толова често срещани случаи думите имат вкус, или допирът има определен звук.

И тъй като в секса участват всички сетива, можем да предположим, че за синестетите преживяването е още по-вълнуващо. Сетивата се преплитат по най-разнообразни начини, а сексуалната възбуда и оргазмът имат зрителни и какви ли не още измерения. Това обаче не се случва при всички.

Маркус Зедлер от Хановерската медицинска школа решава да изследва какви са разликите в сексуалното изживяване при синестетите, в сравнение с повечето от нас.

След като участниците в изследването попълнили различни въпросни, касаещи сексуалните им усещания и синестетични преживявания, той стига до извода, че синестетите „изглежда изживяват по-дълбоко състояние на сексуален транс, без обаче да изпитват по-голямо удовлетворение по време на полов акт".

Особено любопитни са „примерните цитати", приложени към изследването - извадки от анкетите, проведени с  хора, които имат сексуална синестезия. Те са подредени според фазите на сексуална реакция:

Началната фаза „е с нюанс на оранжево, "което с нарастване на възбудата „става все по-ярко" и „първоначалната мъгла се превръща в стена". По време на оргазма „стената избухва", има „кръгови структури" и „синкаволилави тонове". Последната фаза „варира между розово и жълто".

Наскоро учени установиха, че повечето хора в определени моменти преживяват синестезия в някаква степен, но онези, при които това е отчетливо и постоянно, са малко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 15600 |19.09.2013 Секс с деца и политика . 1| 8821 |13.08.2013 Мъжете мислят за секс на всеки 28 минути . 6| 7921 |20.11.2012 50 000 умират годишно от секс . 11| 11404 |14.11.2012 Секс робини, дрога и косовски премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads