Реклама / Ads
1| 4958 |16.02.2017 МИСТЕРИИ

Касперски: Руските киберпрестъпници са най-лошите

.
Евгений Касперски
„Виждаме все повече криминални атаки, извършвани много професионално от хора, повечето от които говорят същия език като мен – руски”. Това заяви Евгений Касперски по време на презентация в Берлин. Той е експерт по киберсигурност и главен изпълнителен директор на една от водещите компании в сектора Kaspersky Lab.
 
Руските софтуерни инженери са най-добрите”, заяви експертът, цитирайки Кондолиза Райс и добави, че „руските киберпрестъпници са най-лошите”.

„И едните и другите завършват същите университети. Това е проблем. Традиционната киберпрестъпност говори много езици. Най-често това са китайски, испански, португалски, руски, турски, развален английски, английски”, посочи Касперски.

„Но повечето от високопрофесионалните киберпрестъпници говорят руски”, подчерта той.

„Шпионажът е в природата на човека. Ние искаме да знаем какво се крие зад вратата”, поясни експертът.

Касперски говори за растежа на киберпрестъпността. Данните на Kaspersky Lab сочат огромен скок на престъпленията в последните години.

„Всеки ден събираме от интернет повече от 300 000 зловредни обекта”, посочи той. За сравнение, за период от 20 години - от 1986 до 2006 г., броят на идентифицираните вируси и друг зловреден софтуер е бил едва 1 милион.

Той определи три „основни неща”, които трябва да бъдат направени за борба с киберпрестъпността, а именно „технологии, образование и публично-частно партньорство, и международно сътрудничество”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5432 |30.12.2016 Калфин: Кремъл избра Тръмп и изгониха руските дипломати . 1| 6112 |25.12.2016 Руските власти не изключват и версията атентат за падналия самолет . 1| 3893 |21.11.2016 Турция се въоръжава с руските ПВО С-400 ”Триумф”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads