Реклама / Ads
0| 5625 |29.11.2016 МИСТЕРИИ

Л. Казанова напуска гимнастиката заради травма и непасване с отбора

.
Любомира Казанова
Любомира Казанова прекратява спортната си дейност. Бронзовата медалистка от олимпийските игри тази година трябваше да е единствената грация, която да бъде част от новия национален ансамбъл след оттеглянето на всички останали.
 

След разговор с президента на БФХГ Илиана Раева и старши треньора на националния отбор ансамбъл Ина Ананиева, Любомира Казанова написа обръщение до Илиана Раева, с което е помолила да бъде уведомена обществеността, съобщи официалната "Фейсбук" страница на Българската федерация по художествена гимнастика.

 

Публикуваме пълния текст:

 

"Уважаема госпожо Раева искам чрез Вас да уведомя хората, за съвместно взетото ни решение, като започна с това, че безкрайно съм благодарна на всичко което Българска федерация художествена гимнастика направи за мен, лично на Вас за цялата подкрепа и вяра която ми дадохте, на Ина Ананиева за постоянството и търпението с което ме изгради и ме изчака да стана точно този спортист, който винаги съм искала да бъда.

 

Дадохте ми възможност да сбъдна най-голямата си мечта, защото точно Вие ми гласувахте доверие в най-трудния момент за отбора , дадох всичко от себе си и вярвам , че успяхме заедно да постигнем целта. През юли месец както знаете получих контузия на десния глезен на лагер във Варна, но тогава въпреки силната болка, аз не обърнах внимание защото имахме по- важна задача.

 

През целия период до края на Олимпийските игри аз бях с непрекъснати и силни болки, въпреки че бяха взети всички мерки от медицинския екип на отбора за обезболяване. Едва един месец след лечение и почивка, връщайки се в залата и започвайки усилени тренировки, болката се върна, и след консултация с доктора, той ми предложи да направим снимка. От нея стана ясно, че моят крак е бил счупен, тръгнал е да зараства ,но се е сраснал накриво.

 

Отново се консултирах с лекаря, който ми обясни, че дори и да се направи операция няма да мога да съм пълноценна в тренировките. Другата основна причина за моето решение е, че въпреки моите усилия аз не успявам все още да се адаптирам към този отбор, той е коренно различен от предния във всеки един аспект (методика, стил ) и въпреки многото мои усилия не успявам да се впиша и да се почувствам част от тях, както бих искала и както бяхме с другите момичета. Вярвам, че те ще постигнат много , пожелавам огромен късмет и успех, ще им стискам палци и ще преживявам с тях всяко състезание. След проведен дълъг и труден разговор за мен с родителите си, с Ина Ананиева и с Вас в качеството ви на председател на БФХГ взехме най-доброто решение за мен, да прекратя спортната си кариера, въпреки дълбоката болка, която изпитвам в себе си, защото определено има какво да взема още от спорта, макар че постигнах най-голямото отличие и мечта за всеки спортист, а именно Олимпийски медал.

 

Много мислих, но по-добре да прекратя сега в началото отколкото, да се наложи това да се случи по средата на годината и заради мен да се променят отново съчетанията, което знаете е много рисково и сложно. И накрая още веднъж искам да се извиня на Вас и всички хора, които ме подкрепяха и вярвам , че ще срещна разбиране във ваше лице, в лицето на Ина и на хората.

 

С благодарност и обич: Любомира Казанова"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4347 |28.11.2016 Радев отказа да присъства на КСНС . 0| 5251 |25.11.2016 Само във Фрог: Много страни отказали да вземат турските ваксини на Москов . 1| 4422 |24.11.2016 Съдът отказа регистрацията на партията на Кадиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads