Реклама / Ads
8| 11381 |12.02.2013 МИСТЕРИИ

Кои са фаворитите за нов папа и Краят на света идва с новия папа

.
Часове след като стана ясно, че папа Бенедикт XVI се оттегля, започнаха и спекулациите за това кой ще застане начело на Римокатолическата църква.
 

Букмейкърите и анализаторите посочват различни възможни наследници, сред които са миланският кардинал Анджело Скола, кардинал Питър Турксон от Гана, кардинал Оскар Родригес Марадиага от Хондурас, Франсис Аринзе от Нигерия и Марк Уеле от Канада.

Новият папа ще бъде избран през март месец. Конклавът (съборът по избор на новия папа) ще се проведе 15 или 20 дни след оттеглянето на настоящия папа. Бенедикт XVI официално ще се откаже от длъжността си на 28 февруари.

Според в. “Гардиън” най-големият фаворит за наследник е африканският кардинал от Гана, Питър Турксон, следван от канадския кардинал Марк Уеле и нигериеца Франсис Аринзе. Испанският в. “Ел Паис” прогнозира, че новият наследник ще е миланският кардинал Анджело Скола. Това мнение споделят и много анализатори.

Счита се, че изборът на папа от неевропейски произход, каквито са възможните кандидати от различните африкански държави например, ще засили влиянието на католическата църква по света.

Апокалипсис отново надвисва над човечеството. Страшният съд този път се свързва с неочакваното оттегляне на папа Бенедикт XVI. Пророчество вещае, че страшни неща ще се случват с възкачването на следващия понтифик.

Зловещите предсказания са базирани на историята за “Предсказания за римските папи” на пророка Малахия. Според нея Бенедикт е 111-и поред начело на Римокатолическата църква, а във времето на 112-ия папа ще ни връхлетят смутни времена.

Малахия е католически свещеник, роден през 1094 г. в Ълстър, Ирландия. През ХІІ век той е обявен за светец. Става известен с написания от него манускрипт с пророчества за Ватикана и света. Писанието му е озаглавено “Предсказанието за римските папи”.

В него той описва 112 служители на бога, които по различно време са заемали или ще заемат поста на папа, като започва със съвременника си, Целестин Втори, който е служил само 5 месеца. Всеки един от папите е представен с кратко латинско описание. Той не посочва имена, а само намеква за качествата на съответния папа и какво той ще донесе на света.

Така например той описва 111-ия папа с De Gloria Olivae, или „Тържеството на маслината“, a символът на Бенедиктинския орден, от който идва името на Бенедикт XVI, е маслинена клонка. Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis, или „От мъките на слънцето“, което е често срещана метафора на слънчево затъмнение. Папата е роден в ден на слънчево затъмнение.

Описанието на последния е най-подробно и казва: "При нечувани гонения начело на Светата римска църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край."

Изследователите и експертите са стигнали до извода, че повечето предсказания на Малахия са се сбъднали. Лъч на надежда обаче е, че първоначално списъкът на Малахия е бил публикуван само със 111 имена, а чак след 1820 г. е добавено и 112-ото име. Така мнозина предполагат, че всъщност то не е на последния папа и ще има още много преди във Ватикана да дойде Петър Римлянина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7614 |09.02.2013 Тъмна маса в престъпните глави . 3| 6835 |08.02.2013 Живеем по 8 века . 10| 10558 |05.02.2013 12 кг. злато търсил хеликоптерът пред НДК . 28| 14954 |26.01.2013 Напролет през 2013 - големи обрати!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads