Реклама / Ads
227| 112945 |22.07.2008 МИСТЕРИИ

Д-р Милко Тошков – бомба със закъснител!

.
В прехвалените и постоянно рекламирани хапчета на д-р Тошков, които лекуват от зъбобол до СПИН, не се знае какво точно е тяхното съдържание. РИОКОЗ – мълчи. Според фармацевтите те са вредни.
 

 

В 90% от т.нар. хранителни добавки не се знае от никого какво има. Оказва се, че всеки един от нас, който реши да  „композира” някакъв букет от билки, стига да  намери фирма производител, може да си сложи титлата лечител. Именно такъв би могъл да се нарече един от най-известните и рекламирани доктори в България Милко Тошков. Според Габриела Вутева, маг. фармацевт в Българския фармацевтичен съюз, подобни хора не само, че не помагат с добавките си, но и вредят. Както самата тя каза, те са като бомба със закъснител заради вредните последствия, които носят на хората след известен период от време. Д-р Тошков със своите продукти обещава лечението на всякакви болести – от зъбобол до СПИН. Единствено е пропуснал да състави хапчета за вечен живот. 120 таблетки, независимо за какво заболяване става дума, струват между 6 и 8 лв. Фармацевтите в аптеките пък са убедени до един, че всъщност всички видове медикаменти на лечителя съдържат едни и същи съставки. Радостното в момента е, че все по-малко клиенти се доверяват на съмнителните продукти. Според Вутева пълната отговорност за откровеното безхаберие носи РИОКОЗ, който допуска тези добавки на пазара. Те всъщност се регистрират като „добавки, но в същото време в рекламите са представени като медикаменти за лечение. Те.е., от една страна потребителите са излъгани, от друга – под законова шапка се пускат недоказани лекарства на пазара. "Те не са тествани, не се знае какъв е ефектът им и не на последно място – кой е допуснал разпространението им. Именно затова, ние от Българския фармацевтичен съюз ще настояваме да извършваме някакъв контрол над т.нар. добавки. Защото по този начин, с това поведение на РИОКОЗ, професията фармацевт се обезсмизля напълно.”, коментира Вутева.От кабинета на д-р Тошков обаче ни увериха, че в лицензираната фирма  „Томил Херб”, която произвежда медикаметните, са направени тестове и проби в собствени лаборатории. Те опровергаха и слуховете, че в хапчетата им наличие на талк. Според тях фармацевтите в страната ни оплюват хранителните добавки, тъй като не са запознати с билколечението. Д-р Тошков е готов продуктите му да се дадат в лабораториите на РИОКОЗ и да бъдат изследвани, но засега не е имал оплаквания от пациентите си и нямало причина за подробен анализ.
В Китай например прилагат радикални мерки към някои лечители - преди време там издадоха и изпълниха смъртна присъда на министъра по здравеопазването, който беше допуснал еквиваленти на д-р Тошков да се вихрят из местната народната медицина. У нас обаче проблемът дори не достига до министерсвтото. Съветът ни е: Не се доверявайте на хранителни добавки, освен, ако те не са консултирани с професионален лекар. Избягвайте и билкарската търговия в интернет. Вярно е, че джипитата ходят с написана предварително рецепта с антибиотик за всякакви болести, но в 21-ви век може би е по-безопасно да се доверим на тях.

 

lekarstva_toshkov.jpg lekarstva_toshkov_1.jpg  снимки Неделчо Хазърбасанов
Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8430 |18.07.2008 Какво ли ни чака още?! . 14| 6873 |06.07.2008 Джеси Джексън - борецът за правата на хората . 19| 8663 |04.07.2008 Алекс Алексиев и Станишев договорили идването на Кондолиза Райс . 7| 6255 |30.06.2008 Хей, транспорт, здравей, здравей!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads