Реклама / Ads
0| 6566 |05.12.2017 МИСТЕРИИ

Министерска проверка в „Пирогов“, медсестра подклаждала напрежение

.
Източник: БГНЕС
Министърът на здравеопзването Кирил Ананиев е разпоредил проверка на ситуацията в „Пирогов“. Повод за решението е протеста на някои служители срещу ръководството.
 
В писмо до министерството д-р Ивайло Филибев и медицинската сестра Татяна Николич от името на синдиката „Подкрепа“ обвиняват шефовете и по-специално директора проф. Асен Балтов, че извършвали дейности, които не били в полза на здравното заведение.

Ръководството от своя страна отхвърля всички обвинения като несъстоятелни и изкуствено раздухвани, а цитирани факти като манипулативни.

Стигнахме дотам, медицинска сестра да обикаля отделенията и клиниките и да заплашва, че който не излезе на протест, ще бъде „подреден“, споделиха пред Фрог нюз медици и служители. Всъщност буненето е заради реформите, които новото ръководство опитва да реализира. Промените са насочени към по-висока ефективност на лечебната дейност, подобряване организацията на работа, решаване на проблемите с дълговете и гарантиране на финансиране според свършената работа. Медиците искат „Пирогов“ да бъде оставена да работи без напрежение, което е жизнено важно за пациенти и условие медиците да си вършат работата професионално.

 

До неотдавна кръг от привилегировани служители са получавали огромни суми, за сметка на колегите си. В повечето случаи това е било незаслужено, но информацията е укривана, за да се избегнат скандали. Новото ръководство е прекратило порочната практика и лишените от „сладките бонуси“ реагират чрез нагнетяване на напрежение и организиране на протести.

 

Както вече писахме във Фрог нюз, около д-р Ивайло Филибев и медицинската сестра Таня Николич  витаят съмнения за изчезнали хиляди левове, които би трябвало да са преведени като членски внос по сметката на синдиката „Подкрепа“. Там обаче ги няма.

 

Запознати смятат, че парите са превеждани по друга сметка и от тях няма следа.

 

Мандатът на д-р Филибев като шеф на единия синдикат в болницата отдавна е изтекъл.

Той обаче прехвърлил правомощията на сестра Николич. Тя от своя страна възприела това като възможност да упражнява натиск върху служители и медици, което и прави.

 

След приключването на разпоредената проверка ръководството ще излезе с позиция и ще разкрие много от действията през последните години, които са създали големи проблеми на пироговци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4135 |11.11.2017 Проверката в Босилеград била предварително организирана от Ниш . 4| 3921 |05.11.2017 Министерска брошура прати смилянския боб в Кърджали . 0| 4007 |31.10.2017 Московски нареди проверка на катастрофата на автомагистрала „Тракия“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads