Реклама / Ads
28| 18290 |19.10.2008 МИСТЕРИИ

Мистерията Ахмед Емин

.
Лидерът на ДПС не отиде на прощаването със своя приближен в родното му село Козица. Началникът на кабинета на Доган бил ключът към тайните му, твърдят запознати.
 

 

Ахмед Емин бе намерен в една от сградите на улица "Беловодски път" в столичиня квартал "Бояна". Според официалната версия става въпрос за самоубийство със собствения законно притежаван пистолет. Фаталният инцидент станал след рождения ден на Касим Дал, заместник на Доган.

Ахмед Емин е оставил сираци три деца. Родното село на Ахмед Емин, Козица е в траур. Близките на Емин не вярват, че родственикът им сам е посегнал на живота си. "Отначало, комшиите ми казаха, че бил направил катастрофа и бил в кома, а то се оказа, че бил убит. Двеста процента съм сигурен, че момчето ми не може да направи такова нещо", каза по НТВ Емин Хюсеинов, баща на Ахмед Емин, който категорично отхвърли версията за самоубийство. Последно бащата и синът се видели по време на байрама, когато Емин го посетил със семейството си. Цялото село е потресено от случилото се."Всички са много привързани към него и много го уважават. Никой не вярва, че се е самоубил. Всички мислят, че става въпрос за убийство", каза кметът на селото Хасан Мустафа.

Ахмед Емин беше ключът към тайните на Ахмед Доган, заяви в интервю за националното радио Осман Октай, бивш депутат от ДПС. По думите му Емин е бил връзката на Ахмед Доган от времето на управлението от 2001 година с останалия свят. "Трагичният случай с Емин ще е причина за по-голямо всяване на страх. За да повярвам, че се е самоубил, трябваше да има много повече публичност, а не тази тайнственост. Трябва да се разкрие всичко около случая с Емин, защото иначе това ще руши държавността, тъй като Ахмед Емин е ключов фактор", коментира още бившият депутат от ДПС. Причините за смъртта на Ахмед Емин са най-вече икономически. Това твърдят лидери от десните опозиционни партии. Те изразиха съмнение, че шефът на кабинета на Доган се самоубил. Според опозицията бързото съобщаване на версията самоубийство буди съмнение. По мнение на повечето политици Ахмед Емин е важна фигура, личност, която знае много за ДПС. Той е движел цялата документация на лидера Ахмед Доган. От ДСБ определят Емин като ключа към черната каса на ДПС. Според депутата от ДСБ ген. Атанас Атанасов той е умъртвен умишлено. Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, е че докато не бъде направена аутопсия никой не може да каже дали случилото се е убийство или самоубийство.

От ДПС отказват коментар за случилото се. На интернет страницата на партията вчера се появи съобщение, в което колегите на Емин заявяват скръбта си от нелепата му смърт.

Председателят на федерация “Справедливост” Сезгин Мюмюн определи по Дарик радио смъртта на Ахмед Емин като политическо събитие. Той беше сивият кардинал на Доган, дословно каза Мюмюн. Преди време тъкмо Мюмюн изнесе информация в медиите, че „Атака” е финансирана от ДПС и под това споразумение стои подписа на Ахмед Емин.

Всяка загуба на човешки живот трябва да ни притеснява, коментира смъртта на Емин в Перник президентът Георги Първанов. "По никакъв начин не мога да направя някаква връзка, не бих си позволил да направя какъвто и да било коментар, преди да имаме резултатите от следствието. Такава трябва да бъде политиката и на всеки политик и управленец", добави президентът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 19973 |09.09.2008 Мастурбирате в Индонезия? На гилотината! . 20| 18081 |09.09.2008 Ким Чен Ир е умрял през 2003 . 104| 54503 |10.09.2008 20 учени и военни в секретна програма за зомбиране на българите* . 12| 12591 |23.08.2008 Имоти с надути цени стоят непродаваеми у нас, интересът е към Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads