Реклама / Ads
0| 4659 |04.08.2022 МИСТЕРИИ

Момиче умря, докато спасява братчето си от тежка болест

.
Двете деца
Тийнейджърка, събрала милиони долари за лечението на малкото си братче, издъхна от същото заболяване. Трагедията с момичето трогна целия свят, предаде BBC.
 

16-годишната Афра Рафек успяла да събере парите чрез вайръл видео в социалните мрежи. Самата тя боледувала от гръбначна мускулна атрофия - състояние, което й пречи да диша. Младата индийка починала тази седмица в следствие на усложнения от болестта. Семейството й си я спомня като усмихнато момиче, което въпреки състоянието си, обичало да пее и да се радва на живота.

 

През 2021 г. нейният брат Мухамед, който е бебе, бил диагностициран със същото заболяване. За лечението му било необходимо лекарство, което се доставя от САЩ , а сумата се оказала непосилна за семейството. Лекарството се казва “Золгенсма”, а една доза от него струва 2,2 млн. долара.

 

Решена да помогне на брат си, Афра заснела видео, което качила в ютюб канала си. В него тя споделя, че не иска брат й да страда и да премине през всичко, което тя е изживяла в годините с болестта.

 

Видеото набрало огромна популярност в интернет за часове, а само три дни след това сумата за лечението на Мухамед била събрана, дори се наложило Афра да направи изявление, в което моли хората да спрат да изпращат пари.

 

Бащата на децата споделя, че преди видеото са пробвали много начини, чрез които да съберат парите, но видеото е това, което истински е докоснало хората.

 

След като Мухамед получил дозата си, семейството решило да дари една част от останалите пари на две нуждаещи се от същото лечение деца, предава "Марица". 

Братът на Афра показал напредък и се подобрявал с всеки ден, но за съжаление самата тя починала преди броени дни. Последното й видео в ютюб показва семейството й, което я посещава в болница в родния й град. След смъртта й хиляди хора изказват съболезнования под него.

 

Баща й с мъка споделя, че въпреки смъртта на дъщеря си, той е горд, че благодарение на нейната инициатива хората са запознати много повече с това рядко заболяване и се надява, че лечението му ще стане по-достъпно, отколкото е в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7274 |29.09.2019 Мъж и жена загинаха, падайки от балкон докато правят секс . 0| 5610 |08.02.2019 Крадец умря, докато обира кола в Кюстендил . 0| 5248 |04.08.2018 Медицински университет нарочно намалявал оценките на момичетата . 5| 18611 |07.01.2018 От съдебните решения: Полицаи хванали Росен Ангелов гол в леглото с 11-годишно момиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads