Реклама / Ads
48| 19513 |26.02.2015 МИСТЕРИИ

Невероятно! Българка с по-високо IQ от Айнщайн

.
Даниела Симидчиева
Най-интелигентният човек в света е българката Даниела Симидчиева, според официално измерени данни. Тя има по-високо IQ дори от гения Айнщайн, сподели в зала „Гроссето“ в Димитровград Николина Горова, която е съавтор на алманаха „1 000 причини да се гордеем, че сме българи”.
 
Пред аудиторията Николина Горова презентира малка част от описаните в алманаха причини, с които да се гордеем. Наред с Даниела Симидчиева, място намират Васил Левски, Петър Дънов, Георги Лозанов и др.

Лозанов, например, намерил метод за изучаване на чужд език за 5 седмици. Айнщайн, от своя страна, казал, че целият свят му се прекланял, той, пък, се прекланял пред Дънов. За Левски, смятан от българите за светец, каквото и да кажем, ще бъде малко.

Според Горова, сред най-големите достойнства на Дякона било намерението му, ако остане жив, след Освобождението на България, да отиде да помага на други поробени народи, не да управлява. Романът на Антон Дончев „Време разделно“ се харесал навремето на Холивуд. Компанията искала да го филмира, но в онова време нямало как да стане.

Да се гордеем, че сме българи трябва да бъде наш вътрешен порив. Можем да посочим поне 1000 причини за това. От тях 100 са моите. Ще се радвам, ако всеки открие своите, продължи съавторката на алманаха.

Родената в Благоевград Даниела Симидчиева е магистър по икономика и по социология, бакалавър по електроника и автоматика,има куп сертификати получени у нас и в чужбина. Икономиката е основното й образование, а останалите е следвала задочно или дистанционно, като не е преставала да работи и да се грижи за семейството си. Покрай всичко останало тя е отгледала три дъщери.

Гостуващият в България психолог Джон Рейвън II, син на автора на тестовете на Менса – Джон Рейвън, определи резултата й от Стандартизирания тест на Менса, като изключителен и най-висок в света. 192 точки от 200 възможни не е постигал нито един човек на планетата Земя, независимо че в научната литература се използват различни скали и коефициенти и сме чували за хора с коефициенти дори над 210. И все пак в най-разпространения и признат в цял свят тест, рекордът на Даниела Симидчиева все още остава ненадминат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9355 |16.01.2015 Почина българка в САЩ, търсят се наследниците . 6| 11590 |08.01.2013 Българскитe служби и Чаплин замесени със самозапалилата се българка . 12| 13073 |10.01.2009 Българка не спи от 1982 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads