Реклама / Ads
9| 10709 |27.06.2017 МИСТЕРИИ

Павлова се сближила с Боршош, благодари на Борисов за НДК

.
Министърът по европредседателството публикува в социалните мрежи своята версия за скандалното връщане на уволнения от нея Мирослав Боршош начело на НДК. Припомняме, че след като вчера Павлова освободи Боршош и негова гневна реакция, днес премиерът Бойко Борисов реши да го върне на поста.
 

Според Павлова на днешната среща нейната позиция относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства се е сближила с тази на Боршош.

 

Ето целият текст, който Павлова публикува в социалните мрежи:

 

"Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.

 

По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

 

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

 

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС."

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11111 |27.06.2017 Борисов връща Мирослав Боршош и отнема НДК от Лиляна Павлова . 4| 7364 |18.06.2017 Лиляна Павлова ще оправя Европа след Брекзит, България и Западните Балкани . 1| 5956 |14.06.2017 Лиляна Павлова: Три проверки текат на ръководството на НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads