Реклама / Ads
6| 8330 |26.07.2020 МИСТЕРИИ

Порои заляха София, Банкя и Северозападна България

.
Източник: БГНЕС
Порои заляха снощи София, Банкя и Северозападна България. Имаше силен вятър и гръмотевици. Наводнени бяха сгради и улици.
 

Има 18 сигнала за наводнени къщи в Банкя и Абдовица, съобщи директорът на Аварийна помощ към Столична община Красимир Димитров.


.

Камион за боклук се е обърнал в центъра до Министерството на земеделието. Няма пострадали при инцидента. Движението на превозни средства в района беше временно забранено.


Бурята причини наводнения в редица райони на столицата и доведе до затруднения в трафика. Наводнен беше и подлезът на Министерския съвет. Следяха се нивата на реките, които минават през града.


По-рано паднало дърво наложи промяна на маршрута на трамваите по линия 6, съобщиха от Столична община. Екипи на пожарната и Аварийното звено на общината отстраниха щетите.


В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки. Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.


Във Вършец бурите също причиниха проблеми - наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи.


Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.


Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета.


Прогноза за опасни явления има и за днес. Отново в следобедните часове се очакват интензивни локални валежи с гръмотевици и градушки в западна и части от централна България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5982 |26.10.2017 81 опасни язовира ни заплашват при порои и обилни дъждове . 1| 5824 |24.01.2017 Пътник плати горивото на автобус от Бургас до София, за да не закъснее за полета си . 4| 6776 |12.10.2007 Нито един Лъв в битката за София, но и без него менажерията е пълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads