Реклама / Ads
0| 2581 |23.05.2024 НОВИНИ

Опасни валежи и днес. Големи щети след силната буря в София?

.
Жълт код в много области Източник: НИМХ
От НИМХ предупреждават, че и за днес е обявен жълт код за опасни валежи в 13 области. Жълт предупредителен код за обилен валеж и гръмотевични бури е обявен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.
 

В този момент вече започва да се формира мощен гръмотевичен облак и ако се запази неговата сила и посока, с много голям вероятност в рамките на час ще загърми в района на Свиленград и в района на Маджарово.

 

В една южна част на Родопите се заражда може би първата така по-мощна буря за днешния ден.

 

В другите места в страната се очакват повече валежи в Северна България и в западната част на Дунавската равна.

 

По-мощните гръмотевични процеси обаче ще се родят в Южна България и конкретно може би в югоизточната част на страната.

 

Температурите днес ще са между 19 и 24 градуса.

 

Над 200 сигнала, са получени на тел. 112 след пороя с градушка, който се изсипа над София вчера. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, за запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони. Няма сигнали за бедстващи хора.

 

Над 18 екипа са работили през цялата нощ след снощната буря в София.


.

Наводнени са училища, детски градини, подлези, десетки са закъсалите автомобили.Завирени са улици. Блокиран е трафик, изпочупени са автомобили. Градушката е с размер на лешник.


Екипите на пожарната са били извикани основно на територията на кварталите „Младост“, „Мусагеница“ и „Сухата река“. Отводнени са и обществени сгради и основни пътни артерии в София, които бяха наводнени от поройния дъжд.

 

Мъжът, който беше ударен от мълния, е без опасност за живота, но е с изгаряния, съобщиха от болницата.

 

 

Имало е покачване с 1,80 м. на някои реки, сега нивата спадат, посочи Димитров. По думите му е било предотвратено затварянето на околовръстния път на София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 21778 |23.05.2024 Съединените щати изпратиха още една група ядрени бомбардировачи в Европа . 0| 2757 |23.05.2024 Аталанта ликува след геройски хеттрик, мечтата за требъл на Леверкузен приключи . 0| 2579 |22.05.2024 Арабистът проф. Владимир Чуков: В Израел няма консенсус какво точно ще се прави с ивицата Газа . 0| 2546 |22.05.2024 Байдън: Държавата Палестина трябва да бъде създадена чрез преговори, а не чрез едностранно признаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads