Реклама / Ads
0| 4756 |15.05.2016 МИСТЕРИИ

Разделени сестри се срещат за първи път след 55 години

.
Две сестри се срещнаха за първи път след 55 години. „В нашето родно село е имало Майчин дом. След като почива моят баща, нашият баща през 1958 г., майка ми сама не може да гледа 2 деца”, разказва Пенка Димитрова.
 

„Най-големият брат със снахата принуждават майка ми да оставят Латинка, защото няма кой да й помага, от бедно селско семейство. Тя е била на 4 годинки и 3 месеца, оставят я в дома в родното ни село и оттам веднага след 2 месеца я взимат и осиновяват”, допълва тя.

 

Селото е Липница, Врачанско, а по-малката сестра е осиновена в Бургас. „Преди 1-2 години тук една моя приятелка ми каза: "Ти, май, си осиновена". Викам: Не е вярно, не е вярно. Аз не вярвах, не вярвах, докато тя не ми се обади. Просто изревах по телефона и казах, че не е вярно”, спомня си Лиляна Арнаудова.

 

Първата мисъл на Лили и семейството й е, че това е „ало” измама за изнудване на пари. „На мен толкова много време ми е отнело, аз си знам. Аз съм идвала в Бургас в съда и съм я търсила, тук ни изгониха, защото е забранено да търсиш осиновени деца. Този закон трябва да отпадне, защото всеки има право да знае произхода и корените си, от къде тръгва”, казва Пенка пред bTV.

 

Мистерията с осиновяването разплитат от Сдружение „Къде си?”. „Те чрез „Фейсбук”, с много търсения и те ми подадоха ръка и така я отрих, на 17 февруари се обадих по телефона и казах:  Търся Лили. Тя вика: "Аз съм". Викам: Лили, аз ще казвам направо, ти знаеш ли, че си осиновена?!. Тя вика: "Не". Викам й: Да знаеш, че ти си моята сестра, тя вика: "Не е вярно". Викам: Поинтересувай се, погледни си акта за раждане, аз ще ти кажа какво пише на него”, разказва Пенка.

 

Актът за раждане е изцяло сменен. Дори в семейния албум има една снимка на Лили като бебе. „Имам бебешки снимки в кошче, което баща ми го е правил, осиновителят ми”, пояснява Лили.

 

„От този ден досега всеки ден се чуваме по телефона и сме много доволни. Така се сближихме предварително по телефона”, казва тя.

 

Разговорите са от Италия, където Пенка живее и работи. Взела си е два месеца почивка, за да опознае сестра си.

 

„Имаме много неща да си разкажем, дано да ни стигне само времето! И Господ да ни помогне занапред! Да сме по-близо!”

 

Двете сестри вече имат деца и внуци. „Като ми се обади и ми каза, направо литнах, защото знам колко много искаше да я намери и си го беше поставила за цел и искаше детективи да наема”, каза дъщерята на Пенка – Миглена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3652 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3888 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2998 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5407 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads