Реклама / Ads
4| 7858 |26.04.2013 МИСТЕРИИ

Разстреляният дърводелец спрял блудство с ученичка

.
Стоян Стоянов е имал мотив да убие дърводелеца на спортното училище в Стара Загора Койчо Колев, стана ясно вчера от оскъдната информация, която разследващите засега дават по случая, като се позовават на следствената тайна.
 

56-годишният Колев бе разстрелян показно пред работилницата си край школото малко след 8,30 ч в сряда, а заподозреният за смъртта му и обявен за издирване Стоян Стоянов, на 30 г., бе намерен мъртъв към 17 ч същия ден в нива на 2 км южно от града.

До него лежал пистолет, чиято марка тепърва ще се уточнява. Не било изключено да е газов пистолет, преработен в боен. На тялото се натъкнал тракторист, който отишъл да обработва земята.

“Назначените експертизи ще дадат отговори на всички въпроси, включително и на този дали с един и същи пистолет са простреляни Колев и Стоянов. Разследването се наблюдава от окръжната прокуратура в Стара Загора, засега са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за убийство по член 115 от НК и за двата смъртни случая.

Тепърва трябва да се докаже дали Стоянов е застрелял по-възрастния мъж и дали след това сам е сложил край на живота си, каквито предположения съществуват, или има намеса и на други лица. Все още не можем да кажем и дали евентуалният стрелец е бил дрогиран, тъй като резултатите от изследванията на трупната кръв излизат по-бавно”, обясни вчера окръжният прокурор на Стара Загора Константин Тачев.

Около два часа след стрелбата край спортното училище обаче МВР разпространи снимката на Стоян Стоянов и обяви, че издирва въоръжен и опасен мъж за извършено тежко криминално престъпление.

Оказва се, че неотдавна Стоян се опитал да блудства с непълнолетно момиче, вероятно ученичка от спортното училище, а дърводелецът станал неволен свидетел и предотвратил гаврата. По неофициална информация тогава Стоян пуснал ученичката, но се заканил на Койчо, че ще му отмъсти, като го убие.

По официална информация на говорителя на ОД на МВР в Стара Загора Ваня Кръстева в момента срещу мъртвия Стоян Стоянов има досъдебно производство за блудство и за закана за убийство.

Свидетел за блудството е тъкмо Койчо Колев. Стоянов е получил и две осъдителни присъди от октомври 2012 г. - за притежание на наркотици и за друга закана за убийство, но не се потвърди версията, че убитият дърводелец бил свидетел по едно от тези дела в районния съд на Стара Загора.

И двете са минали по съкратената процедура, като Стоянов се е признал за виновен и е сключил споразумения с районната прокуратура за присъдата - 2 г. лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок за наркотиците и година и половина лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за заканата за убийство.

Тя е срещу бившата приятелка на осъдения Станка Иванова, отправена е на 23 февруари 2012 г., около 2 месеца след като момичето било навършило 18 г. Според събраните по делото доказателства на тази дата Стоянов съборил на земята момичето и опрял нож до гърлото му, но на улицата се намерили хора, които предотвратили по-страшна развръзка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 21607 |18.04.2013 Извънземни: В Царичина сме четирима, бяхме седем, двама загинаха, един е в Тибет . 8| 7805 |16.04.2013 ГЕРБ ще се бори с дявола, БСП вади сърп и чук . 2| 7338 |15.04.2013 Лошо! Южният полюс се топи 10 пъти по-бързо, отколкото преди 600 години . 1| 9645 |14.04.2013 Камък от Голгота лекува безплодие в манастира в Горни Богров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads