Реклама / Ads
1| 7327 |29.03.2016 МИСТЕРИИ

Русия призна, че шефът на ЦРУ е бил в страната

.
Руското министерство на отбраната ще предложи на военните ведомства от страните в коалицията, начело със САЩ, да участват в разминирането на сирийския град Палмира, откъдето бяха изтласкани бойците на групировката "Ислямска държава".
 

В Сирия вече се прехвърлят сапьори с роботи и кучета, специално обучени да търсят мини, съобщи началникът на руския Генщаб Валерий Герасимов.

Междувременно от руската столица дойде официално потвърждение, че директорът на ЦРУ Джо Бренан е бил на посещение в Москва преди няколко седмици. Информацията, за която се говореше в ограничени кръгове като военни наблюдатели, политически коментатори и дипломати – че директорът на ЦРУ е бил в Москва преди няколко седмици – получи своето потвърждение от посолството на САЩ в Москва, както и от високопоставен представител на руското външно министерство.

 

Според двата източника Бренан е бил в Москва, за да разговаря за ролята на Башар Асад в следвоенните процеси в Сирия, както и за да се запознае отблизо с руските виждания за процесите в близкоизточната страна.

 

Случайно или не в интервю пред агенция Интерфакс външният заместник-министър Олег Сиромолтов, отговарящ по въпросите за борбата с тероризма, заяви, че ръководителят на ЦРУ е бил в Москва, но не е имал срещи във външнополитическото ведомство на Русия. Бренан обаче е имал срещи във Федералната служба за сигурност. Сиромолтов подчерта, че посещението на Бренан и решението на Русия да прекрати участието си във военна операция в Сирия нямат нищо общо.

 

От Кремъл побързаха да уточнят, че директорът на ЦРУ не е бил при тях на разговори. Според американския дипломат в Москва Уйлям Стивънс шефът на ЦРУ е потвърдил позицията на САЩ на пълна подкрепа за процеса на политически преход в Сирия и необходимостта от оттеглянето на Асад, за да бъде гарантиран преход, който ще отразява волята на сирийския народ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6247 |23.02.2016 Русия: НАТО заразява Сърбия със Стокхолмски синдром . 29| 9369 |01.12.2015 В Русия създадоха "самолет за Страшния съд" . 9| 7878 |06.09.2015 Ченгета пред Фрог: Шефът на полицията нарушава разпоредби и заповеди . 0| 7159 |23.07.2015 Невероятно! Путин канил Берлускони за министър в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads