Реклама / Ads
56| 8641 |14.10.2015 МИСТЕРИИ

Само във ФРОГ: Всичко за сваления Боинг777 на полет MH17

.
В момента на разбиването на Боинг 777 от полет MH17 тези самолети са летели наоколо. Пътниците им са извадили голям късмет
1. Боинг777 от полет MH17 не е свален от друг самолет (каквито спекулации от руската страна имаше), a е свален с ракета. Ракетата е модел 9N314M от серия 9M38 и е изстреляна от ракетен комплекс земя-въздух Бук. Тя се взривила над пилотската кабина, от лявата й страна. В кабината са попаднали хиляди метални осколки, тя се е откъснала и се е разбила първа на земята.
 
2. Ракетата Бук е изстреляна от площ 16 на 20 км (с обща повърхност 320 кв км), намираща се на югоизток от село Грабово , в чиито околности самолетът пада. Посочената територия ( вж снимка 2) е отбелязана в червено и е в ръцете на проруските "опълченци". Посоченото от руския производител на Бук село Зароченское като място, откъдето уж е изстреляна ракетата е извън тази площ и е изключено от експертите. С лилав цвят е отбелязано мястото, откъдето според украинските експерти е изстреляна ракетата. Със зелен цвят (вътре в площта, означена с червен цвят) е територията, от която е изстреляна ракетата според руските експерти. За да бъде определено точното място на изстрелването на ракетата е необходима съдебно- химическа експертиза.

3. Пътниците (298 души, от които 196 холандци) са загинали почти мигновено основно поради декомпресията в следствие на разкъсване на обшивката, студа и т.н. Всичко е станало много бързо. Самолетът се е разбил в рамките на минута-минута и половина. Това е някаква малка утеха за близките.

4. Според изследователите е било нужно въздушният коридор над Източна Украйна да бъде затворен. Но нито Украйна, нито международните авиокомпании са преценили опасността и на практика всеки е летял оттам, само са вдигнали височината. През последните 2-3 дни преди катастрофата 61 авиокомпании от 32 страни са летели над този район. В деня на трагедията оттам са минали 160 самолета.

Русия или на лъжата краката са къси

Русия излезе с нови версии и то ден преди да бъде публикуван докладът (гузен негонен бяга). Фабрикантът, производител на ракетните комплекси Бук заяви пред руските медии, че боингът наистина бил свален с ракета Бук, но това било много стара версия на Бук , каквито в Русия не се произвеждали от 1986 година. Тази версия бе опровергана, защото в телата на единия пилот са намерени 200 фрагмента от ракета Бук, а в тялото на другия - 120 . И фрагментите са от новия тип ракета Buk m1-2. Бяха категорично опровергани и спекулациите, че ракетата Бук е изстреляна от контролирания от украинците район. Ракетата е изстреляна от контролирания от проруските терористи район. Разследването е проведено с участието на експерти от Холандия, Великобритания, САЩ, Русия, Малайзия, Украйна и Австралия. Целта му не е да посочи виновник, а да установи по научен път каква е причината за разбиването на самолета. Кой е извършил престъплението е задача на предприетото от прокуратурата съдебно следствие. Неговите резултати ще бъдат обявени в края на тази/ началото на идващата година.



Мястото, откъдето е изстреляна ракетата, свалила пътническия Боинг. Посоченото от руския фабрикант село Зароченское е абсолютно изключено от експертите. Според украинските специалисти ракетата е изстреляна от оцветеното в лилаво място. Според руските - от мястото, означено със зелен цвят. В червен цвят е означена максимално широката територия, откъдето ракетата може да е била изстреляна. Цялата тази площ е в ръцете на руските "опълченци". За да се уточни мястото със сигурност е нужна съдебно-химическа експертиза, каквато по известни причини не е могла да бъде направена.


Ракетата лети със скорост три пъти по-висока от звуковата. И е стигнала целта си за 12 секунди.



Вероятният път на ракетния комплекс Бук



Пораженията на пилотската кабина. Ракетата се е взривила над пилотската кабина, от лявата й страна.



Самолетът се е разпаднал във въздуха и това са местата, където негови части са намерени. Пилотската кабина е паднала първа.



Местата, където са намерени отломки от самолета








Това са намерените до този момент части от самолета

Даниела Горчева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6152 |26.09.2015 Отец Силвестър: ДПС е протурска партия, лобира само за джамиите . 4| 7029 |14.09.2015 Само във Фрог: Длъжници връщат борчове, като прекарват бежанци . 9| 7878 |06.09.2015 Ченгета пред Фрог: Шефът на полицията нарушава разпоредби и заповеди . 6| 5887 |31.08.2015 П. Иванов за Фрог: Сянката на Красьо Черничкия изплува в изследване на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads