Реклама / Ads
14| 8311 |25.12.2013 МИСТЕРИИ

Сензационно: НЛО довело Младенеца на Земята

.
Витлеемската звезда е един от символите на святата нощ, в която е проплакал Младенеца. Според евангелието на Матей именно тя показала пътя на влъхвите до новородения Божи син. Какво се крие зад този символ - учени са спорили векове наред.

Според св. Йоан Златоуст тя не била обикновена звезда, а "невидима сила", която трябвало да покаже пътя на влъхвите до Младенеца, пише Стандарт. Според друга теория Витлеемската звезда пък била ангел, изпратен от самия Господ Бог, за ги преведе до Исус. Най-фрапиращото обяснение обаче е дело на уфолозите. Изследователите на извънземния живот са убедени, че в небето всъщност е "греел" космически кораб. За подкрепа на тази екзотична теория се използват откритите в църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в село Добърско стенописи. На тях Исус е изобразен в ракетообразен ореол. Според поддръжниците на "извънземната теория" подобно на сюжет на фантастичен филм Божият син е бил спуснат в малка капсула от небесата

на Земята. Идеята на пришълците от Космоса била детето чудо да ни донесе нов вселенски морал. Пак НЛО-то напътствало влъхвите по пътя към Младенеца, защото мисията им била да го спасят. Според уфолозите доказателство за това е движението на Витлеемската звезда обратно на всички правила - от север на юг.
 

Това обаче не е най-смелата теория за Рождеството. Някои "изследователи" стигат и по-далеч. Според тях Исус Христос е особен вид психологически експеримент на висшия извънземен разум. "Другите" ни го спуснали като модел на подражание, който трябва да следваме. Как го постигнали? Преди 2000 г. направили ин витро на Дева Мария - избрали я сред другите жени на Земята заради безупречния й морал. Хипотезата, че Исус е роден от земна майка с помощта на високоразвитата раса обяснява и способностите му да вижда бъдещето и да лекува. Поддръжниците на шантавата теория предполагат, че експериментът, започнат от Висшите сили с Исус, все още не е завършил. А с праведния си живот на Земята Спасителя спечелил само отсрочка за човешката цивилизация. А Страшният съд тепърва предстои, само че

ще отговаряме за греховете си пред пришълците. 
 

Куп невероятни хипотези има и за влъхвите. Най-много са спекулациите около това колко са били "мъдреците от Изтока", както ги нарича Матей в евангелието. Предположенията варират от двама до двадесет. През VI в. е определено, че са трима - такъв е броят на даровете, които донесли на бебето Исус - злато, ладан и смирна. Има и теория, според която влъхвите били четирима. Следвали Витлеемската звезда, която всъщност била космически кораб. Извънземните обаче отнесли един от "маговете" със себе си и така влъхвите останали трима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 15366 |23.12.2013 Еротичен хороскоп води през страстите човешки . 17| 12874 |21.12.2013 Ясновидска прогноза: ГЕРБ става част от десницата . 2| 6462 |20.12.2013 Учени откриха лек за подмладяване . 10| 9453 |17.12.2013 Принцеса Даяна не е убита?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads