Реклама / Ads
0| 4823 |19.12.2017 МИСТЕРИИ

Тримата астронавти пристигнаха на Международната космическа станция

.
Тричленният космически екипаж, съставен от американски и японски астронавти ”новобранци” и опитен руски космонавт, са пристигнали благополучно на Международната космическа станция (МКС), започвайки 6-месечната си мисия, съобщава ”Франс прес”.
 

Кадри на телевизията на американската космическа агенция НАСА показаха капсулата Союз МС-07, с която излетяха от космодрума "Байконур" американският астронавт Скот Тингъл, руският космонавт Антон Шкаплеров и японският астронавт Норишиге Канаи, да се скача с МКС след двудневен полет.

 

Коментаторът на телевизията на НАСА приветства "пристигането като по учебник" на тримата в орбиталната лаборатория, разположена на над 400 км над Италия по време на контакта.

 

Космическите пътешественици, които излетяха в неделя при голям студ, се присъединяват към руския космонавт Александър Мисуркин и двамата астронавти на НАСА Марк Ванде Хей и Джо Акаба, които в момента са на борда на МКС.

 

52-годишният Тингъл и 40-годишният Канаи за първи път летят в Космоса, но командирът на полета - 43-годишният Шкаплеров, има сериозен опит. Бившият руски военен пилот прекара точно една година в Космоса при две предишни мисии и ще отбележи рождения си ден в орбита за трети път през февруари догодина. Канаи е най-младият астронавт в историята на Японската космическа агенция.

 

Капитанът от американския военноморски флот Тингъл е завършил Университета "Пардю" в щата Индиана, в който е завършил също и легендарният астронавт Нийл Армстронг, първият човек, стъпил на Луната. МКС, рядък пример за сътрудничество между САЩ и Русия, обикаля около Земята със скорост от 28 000 км/час от 1998 г. насам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5911 |18.10.2017 Откриха тунел, дълъг 50 км на Луната, идеален за база на астронавти . 0| 6909 |15.09.2017 Сатурн погълна космическата сонда „Касини” . 0| 4454 |07.09.2016 Трима астронавти се завърнаха на Земята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads