Реклама / Ads
0| 4082 |08.02.2017 МИСТЕРИИ

Учени: Бебетата се раждат с токсини

.
Хората изпускат повече от 250 милиарда тона химически вещества годишно като токсична лавина, която е вредна както за човечеството, така и за живота навсякъде на планетата ни.
 
"Земята и всичкият живот на нея са наситени с произведени от човека химикали по безпрецедентен начин за цялата история на планетата. През всеки момент от живота ни сме изложени на хиляди от тези вещества. Те влизат в телата ни с всяко вдишване, ядене или напитка, с дрехите, козметиката, с вещите в домовете, офисите и местата, по които пътуваме", казва Джулиън Криб, цитира го БТА.

Отравянето на планетата с химикали е вероятно най-значимото човешко въздействие върху нея, но то е слабо разбрано и регулирано. Това е един от 10-те основни екзистенциални рискове пред човечеството, продължава Криб.

 

Примери за токсичната лавина са произвежданите химикали - 20 милиона тона годишно, замърсяването на океаните с пластмаса - 8 метрични тона годишно, опасните отпадъци - 400 метрични тона годишно, въглища, нефт, газ - 15 гигатона годишно, унищожена почва - 75 гигатона годишно, метали и материали 75 гигатона годишно, замърсена вода - 9 трилиона тона годишно.

 

Индустриални токсини вече редовно се откриват в новородени бебета, в кърмата на майките, в хранителната верига, в питейната вода по целия свят.

Един от проблемите, които политиците и производителите игнорират е, че химикалите действат в комбинация, съществуват в съединения и непрекъснато се променят. На едно място даден химикал може да не е във вредно количество, но комбиниран с хиляди други възможни химикали, може да се превърне в риск. Медицината все повече свързва болести като затлъстяване, рак, сърдечни и мозъчни проблеми като аутизма, хиперактивността и депресията, с увеличаващите се токсични вещества, на които ежедневно сме изложени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3812 |15.12.2016 Жителите на Ветово не могат да се раждат, женят и умират . 1| 6437 |19.09.2016 Д-р Андреева за Фрог: Заради недоверието на Москов към лекарите жени раждат секцио . 5| 4406 |06.06.2016 Ердоган: Жените, които отказват да раждат, са непълноценни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads