Реклама / Ads
5| 7601 |07.05.2020 МИСТЕРИИ

Веселин Марешки: Сбърканата военна политика - бай Ганьо се бие в гърдите „Булгар,булгар”

.
Веселин Марешки Източник: БГНЕС
Поздравихме се за Деня на храбростта и Българската армия. Чухме дежурните лицемерни послания. Но след празника някой трябва да каже истината в прав текст: посрещнахме 6 май със слаба, немотивирана армия, зле обучена, зле облечена… Армия, която няма нищо общо със славното ни военно минало.
 

И за това вина нямат редовите военни. Шапка им свалям на тях, защото въпреки сбърканата военна политика, са на поста си, търпят лишения, но изпълняват дълга си. Има хиляди незаети места и причините ги знаем. Имаме армия, която разпродава безценни парцели, превръщайки се в агенция за имоти. А българският войник има една цел – да отиде някъде на мисия, за да изкара нормални пари, защото тук мизерства.


Писаха ми от една специална бригада, че сами си купуват обувки, храна и облекло. Че се хранят със сандвичи от близките лафки. И сигурно и на други места е така. В същото време министърът дава съвети за развитие на земеделието и туризма. За да е пълен абсурдът. Кога ще проумее, че абсурд е начинът, по който управлява армията и странното му обсебване от мисълта да харчи точно сега милиарди от парите на българските данъкоплатци – но не за редовите военни, а за железа!


Два месеца извънредно положение и икономиката ни рухна. Категоричен съм, че само тогава, когато няма бедност, когато има стабилно работеща икономика, развито земеделие и туризъм, само тогава можем да си позволим да въоръжаваме армията с ново поколение техника. Милиардите за оръжия и самолети сега щяха да помогнат не само за подобряване на положението на военните, но и на браншовете, които фалират пред очите ни, а правителството се чуди откъде да вземе пари, за да ги спасява.


Военният министър е знаел прекрасно, че за самолетите няма никакви преговори, че българската делегация е отишла във Вашингтон просто да подпише сделката. Вярва ли някой, че е имало преговори?! Същото ще бъде и за новите сделки. Станахме за смях на целия свят –най-бедната държава в ЕС отчете най-висок ръст в разходите за въоръжаване. Сили като САЩ, Германия, Франция… ни дишат праха! Не ви ли прилича на сценка с бай Ганьо, който се бие в гърдите „Булгар,булгар”, а дисагите-празни?!


Убеден съм, че нито една държава със слаба икономика не може и не трябва да харчи такива суми за военни разходи в мирно време!


Какво искаме – съветски модел ли?! Бедни и гладни, но въоръжени срещу невидим враг?!


В армията, а и по принцип в политиката, на първо място трябва да са хората! Бъдете здрави, български войници, сержанти, офицери, ветерани! С цялото ми уважение към вас и стоицизма ви да пазите Родината ни, въпреки трудностите, с които се сблъсквате! Убеден съм, че ще дойдат много по-достойни времена и за вас, и за всички българи!

 

Веселин Марешки

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7634 |20.03.2020 Крути мерки в НС срещу COVID-19? Веселин Марешки опакован в парламента . 3| 6264 |31.10.2018 Марешки: Ако се спука балонът Каракачанов, ще излязат алкохолни пари . 0| 7033 |26.11.2017 Съдът обяви Веселин Топалов за общодържавно издирване . 9| 14635 |09.03.2008 Таен доклад на БСП за скандалния пътен шеф Веселин Георгиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads