Реклама / Ads
2| 7691 |29.01.2014 МИСТЕРИИ

Вкочанени гълъби падат от небето

.
Потърпевши от суграшицата и студа се оказаха и десетки гълъби . Птиците са с обледени криле и опашки. Под тежестта на леда те падат от покривите и стават лесна плячка на бездомни кучета и котки, но гарваните и гларусите също не прощават.
 
За покъртителната гледка на безпомощни гълъби, скупчили се в един ъгъл на гарата с опърпани криле и опашки, сигнализират варненци. Още в събота следобед започнаха да падат от покрива. Бяха десетки. Сега са останали едва 10-15, тъй като останалите са станали жертва на уличните животни“, коментира потресена жена пред petel.bg. Подозира, че някой бездомник също се е възползвал от лесната плячка.

„Един мъж ми каза, че ако дойде с един чувал и ги събере, щял да сготви вкусна манджа“, разказва потресената служителка на гарата. През деня никой от колегите й не е забелязал някой да събира пернатите, а и подобно нещо никой не би позволил. Но през нощта, когато гарата опустее, няма кой знае какъв проблем. „ Не е изключено някой да е събирал гълъби, защото през почивните дни бяха много повече“, разказва тя. Пред очите й от дни котки идват и отнасят все още живите птици, а кучетата ги ядат там, където ги хванат. „ Не е трудно, тъй като под тежестта на леда те едва се движат“, коментира тя.

Опитала да повика на помощ служители на общината и на екоинспекцията. От едното място й казали, че се занимават само с редки екземпляри, а от другото – че това не е тяхна работа. „Ядосана съм на институциите, защото в крайна сметка това е проблем, грозна гледка и някой нещо трябва да направи. Навсякъде тръбим какви природозащитници сме, а наоколо снегът целият е обагрен в птича кръв“, завършва жената.

Птиците могат да бъдат спасени – поне онези, които все още имат здрави криле, и онези, чиито опашки не са се отчупили заради измръзването.

Просто трябва да се приберат за няколко дни на топло, за да падне ледът. Служителката успяла да спаси няколко птици, като ги пуска в тоалетните на гарата за през нощта, но през деня трябва да ги гони заради клиентите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8945 |25.01.2014 Коза Ностра планирала да взриви кулата в Пиза . 13| 9465 |22.01.2014 Съдът тайно оправда съден за убийството на Луканов . 0| 6651 |22.01.2014 Зареждаме със захар телефоните си . 6| 7833 |17.01.2014 Баба дала извънземни на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads